Sykettä Keski-Suomen maaseudulle

Lisää Leader-rahaa Keski-Suomeen jaettavaksi

Valtakunnallisesti 24 parhaiten työssään menestynyttä Leader-ryhmää saa lisärahoitusta maa- ja metsätalousministeriöltä. Lisäkehyksen jaossa arvioitiin ensimmäistä kertaa näin laajasti paikallisten Leder-ryhmien toiminnan vaikuttavuutta, laatua ja strategian mukaisen hanketoiminnan edistymistä.

Lue lisää


Haku Leader Viisarin Into-teemahankkeeseen 9.1.2018 saakka

Viisari hakee alahankkeita uudelle Into-teemahankkeelle 9.1.2018 mennessä. Alahankkeet voivat sisältää asukkaiden yhteiseen käyttöön tarkoitettuja kone- ja laitehankintoja ja/tai pieniä rakentamisen korjaus- ja kunnostustöitä.

Lue lisää


JyväsRiihen Kalustoa kylille ja Nuoret tekijät -teemahaut käynnistymässä

JyväsRiihi valmistee kahta uutta teemahanketta, joilla molemmilla on oma hakuaika. Molempiin haetaan toteuttajiksi kylissä toimivia yhdistyksiä. Nuoret tekijät -kehittämishankkeessa tuetaan nuorten osallistumista kylien toimintaan, ja Kalustoa kylille -investointihankkeessa tuetaan pieniä hankintoja.

Lue lisää


Eteenpäin haluavia maaseudun yrityksiä haetaan taas Kasvupolulle

Haku KasvuOpenin Maaseudun kasvupolulle on nyt auki. Yritysten toimialaa ei ole rajattu, tärkeintä on halu kasvaa ja päästä eteenpäin. Hae mukaan tai haasta hakemaan mukaan!

Lue lisää


Keski-Suomen maaseudun uutiskirje on ilmestynyt

Tuoreimmassa uutiskirjeessä asiaa mm. Sauli Niinistön Karstulan vierailusta, kokeilutuesta, valtakunnallisten koordinaatiohankkeiden päivästä, yristysrahoitusseminaarista, viestintätyöpajoista ja kylätaloilloista.

Lue lisää


Kokeilemalla selvität, lähteekö ideasi lentoon

Kokeilu on uusien tuotteiden, palveluiden tai toimintamallien suunnittelua, testaamista ja kehittämistä. Soveltuisiko kokeilutuki yrityksellesi?

Lue lisää


Tutustu uudistuneeseen Maaseutu.fi-sivustoon

Uudistunut maaseutu.fi-sivusto tarjoaa sulassa sovussa tarinoita ja tuhtia tietoa maaseutuohjelmasta.

Lue lisää


Sauli Niinistö vihki Karstulan tapahtumatorin käyttöön

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vieraili 18.10. Keski-Suomessa maakuntavierailulla. Karstulassa Niinistö vihki käyttöön Karstulan tapahtumatorin, jonka rakentamiseen on myönnetty maaseuturahoitusta Leader Viisarin kautta.

Lue lisää


Vesuri on yhdistänyt maaseudun toimijoita jo 20-vuoden ajan

Vesuri-ryhmän 20-vuotisjuhlaa vietettiin 20.9.2017 Koskenpäällä Porkkalan kylätalolla. Juhlassa muisteltiin menneitä vuosia, tavattiin kehittäjäystäviä ja katsottiin tulevaan. Porkkalan kylätalo täyttyi entisistä ja nykyisistä työntekijöitä, hallitusjäsenistä, hanketoimijoista, maaseudun asukkaista ja yhteistyökumppaneista.

Lue lisää


Leader mahdollistaa monia nuorisohankkeita Keski-Suomessa

Keski-Suomen maaseudun uutiskirjeessä esillä ovat tällä kertaa maaseudun nuoret tekijät. Monet nuorten ideat lisäävät elinvoimaa ja tekevät keskisuomalaisesta maaseudusta elävämmän. Leader-rahoitus on mahdollistanut nuorille toimintaa, harrastepaikkoja ja jopa investointeja.

Lue lisää


Seuraavat