Ajankohtaiset uutiset


Huomioi Hyrrän pidempi käyttökatko 25.8.-4.9.

Maaseutuvirasto tiedottaa: Sähköinen hakujärjestelmä Hyrrä on kokonaan suljettuna 25.8.-4.9.2017 välisen ajan teknisten korjauksien vuoksi. Katkon aikana ei pysty jättämään maksuhakemuksia eikä uusia hakemuksia.

Maaseutuviraston tietojärjestelmissä ja sähköisen asioinnin palveluissa on käyttökatko aikavälillä 25.8.–4.9.2017. Käyttökatko liittyy laajempaan IT-ympäristön uudistamiseen, eikä katko koske pelkästään Mavin tietojärjestelmiä.

Katko vaikuttaa maaseudun kehittämistukien sähköiseen asiointiin, sillä Hyrrä-asiointipalvelu ja hakemusten käsittelyyn tarvittava tietojärjestelmä eivät ole katkon aikana käytettävissä. Hakijat eivät siis voi sähköisesti hakea tukia eivätkä viranomaiset voi niitä käsitellä tai tehdä päätöksiä. Katkon aikana ei myöskään makseta tukia. Käsiteltävänä olevien hakemusten lisätietopyyntöjä ei voi lähettää eikä niihin voi vastata. Hyrrä-palvelussa haetaan ja käsitellään maaseudun yritystuet ja kehittämishankkeet.

Koska Hyrrä-katkon aikana ei voi jättää uusia tukihakemuksia, kannattaa valmistella suunnitteilla olevat hankkeet yhdessä oman alueen Leader-ryhmän kanssa.

Tarkistattehan myös, ettei hankkeessanne tule kesän tai käyttökatkon aikana täyteen vuosi päätöspäivämäärästä, jolloin hakijan tulee hakea ensimmäistä maksatusta. Huomioithan myös ettei hankkeesi loppumaksu ajoitu Hyrrän käyttökatkolle. Hankkeen loppumaksu on tehtävä neljän kuukauden kuluessa hankkeen päättymisestä.

Leader-ryhmistä saat apua tuen maksatuksen ja tukihakemuksen  valmisteluun. Leaderissä neuvotaan myös tukihakemuksen parhaan jättöajankohdan kanssa.

Lisätiedot:
Leader JyväsRiihi
Leader Maaseutukehitys
Leader Viisari
Leader Vesuri-ryhmä


Palaa otsikoihin