Ajankohtaiset uutiset


Kivijärveläiset luovat yhteistä maaseutua

Perinteiset Kukkomarkkinat ovat Kivijärven yksi isoimmista kesätapahtumista ja ne vetävät paikan päälle runsaasti markkinavieraita. Tänä vuonna Leader Viisari osallistui ensimmäistä kertaa Kivijärven Kukkomarkkinoille tarkoituksenaan päästä kohtaamaan paikallisia ihmisiä. Markkinoilla talkoissa olivat myös kaksi aktiivista Viisarin hallitusjäsentä: Erja Moisio ja Antti Urpilainen.

Kivijärven satama-alue alkaa täyttyä markkinaväestä jo aamuyhdeksältä – on perinteisten Kukkomarkkinoiden aika. Paikan päällä on lukuisia myyjiä kojuineen, ja aamuaurinko sarastelee pilvien takaa.

Kukkomarkkinoiden pitkät perinteet, lukuisat myyjät ja tuttavat houkuttelevat tuhatpäisen väkijoukon markkinoille vuodesta toiseen. Mukana on niin nykyisiä kuin entisiäkin kivijärveläisiä ja kesäasukkaita.

Kivijärven kukkomarkkinatLeader Viisari päätti tänä kesänä pystyttää pisteen Kukkomarkkinoille ensimmäistä kertaa.

- Meille tuli idea, että voisimme kokeilla tulla sinne, missä ihmisetkin ovat eli markkinoille. Otimme tavoitteeksi käydä vähintäänkin kaksi kertaa kesässä markkinoilla – ja tänä kesänä se on toteutunutkin. Osallistuimme myös Kyyjärven markkinoille muutama viikko sitten, kertoo Viisarin toiminnanjohtaja Marja Salonen.

- Tämä on loistava paikka kohdata paikallisia asukkaita ja kesäihmisiä ja päästä keskustelemaan heidän kanssaan, jatkaa Salonen.

Leaderin vaikutukset näkyvät Kivijärvellä

Kivijärven Saunakylän Kyläyhdistyksen ruokateltalla on työn touhussa ahkeria talkoolaisia, joista yksi on Erja Moisio. Erja on myös Viisarin aktiivinen hallitusjäsen.

- Olen Viisarin hallituksessa jo toista kertaa 6 vuoden jaksolla eli pian tulee täyteen 12 vuotta hallitusjäsenenä, Erja selostaa.

IMG_4884Alun perin Erjan sai lähtemään Leader-toimintaan mukaan toive saada Kivijärvelle virkeämpää toimintaa.

- Pohdin, mitä pientä ja uutta tänne Kivijärven maaseutualueelle voitaisiin saada, ja sen innoittamana lähdin mukaan Leader-toimintaan. Parasta on ollut nähdä, mitä kaikkea yrittäjät ja yhdistykset ovat saaneet aikaan Leader-rahalla täällä Kivijärvellä. On ollut myös mukava huomata heidän kasvanut ilo ja into omaa tekemistä kohtaan.

Rahoitetut hankkeet näkyvät ja toimivat ihmisten arjessa Kivijärvellä. Erjan mieleen ovat painuneet erityisesti Heitjärven kyläyhdistyksen Leader-rahalla remontoima kylätalo, jolla on nyt kovasti käyttöä. Lisäksi hän mainitsee Perkausvuoren näköalatornin, jonka rakentamiseen Kivijärven Saunakyläyhdistys sai rahoitusta.

- Perkausvuoren näköalatornissa on vieraskirja, jossa on paljon suomalaisten ja ulkomaalaistenkin merkintöjä. Siitä voi päätellä, että näköalatornilla on kysyntää ja rahoitus on mennyt oikeaan osoitteeseen, Erja iloitsee.

Uusia Leader-hallitusjäseniä kaivataan

Kukkomarkkinoille on lähtenyt myös kivijärveläinen Antti Urpilainen, joka toimii Erjan varajäsenenä Viisarin hallituksessa. Samoin kun Erjalla, Antilla on jo toinen kuusivuotinen kausi menossa hallituksessa, ja kumpikin heistä jää tauolle vuodenvaihteessa.

Kivijärven kukkomarkkinat
Kuvassa Antti Urpilainen ja Erja Moisio

Kun tämän vuoden syksyllä 2018 valitaan uusi hallitus Leader Viisarille, yhdistys tarvitsee uusia aktiivisia hallitusjäseniä.

- Erja ja Antti ovat olleet tärkeitä jäseniä Viisarin hallituksessa. Viime vuonna he olivat kaikissa kokoontumisissa läsnä ja siitä syystä he saivatkin vuoden 2017 aktiivisen hallitusjäsenen palkinnon, kertoo Marja Salonen.

Erja ja Antti kannustavat kummatkin kivijärveläisiä lähtemään rohkeasti mukaan Leader-toimintaan.

- Leader-toiminnassa on ollut mielenkiintoista olla mukana. Erityisen mukavaa hallitustyöskentelystä on tehnyt se, että meillä on ollut hyvä keskusteluhenki ja yhteisöllinen ilmapiiri, hehkuttaa Antti.

 

Kiinnostaako sinua hallitustyöskentely Leader Viisarissa? Lue lisää täältä, ota yhteyttä Viisarin työntekijöihin ja tule mukaan!

Kivijärven kukkomarkkinat
Kivijärven kukkomarkkinat


Palaa otsikoihin