Tapahtumat


1-2.2. Luomufoorumi Jyväskylässä

Kuluttajat suosivat luomua, koska ajattelevat sen olevan hyvä valinta oman sekä eläinten ja ympäristön hyvinvoinnin kannalta. Mutta ovatko luomun edut faktaa vai silkkaa kuvitelmaa?


Luomufoorumissa Jyväskylässä 1.-2.2.2017 nostetaan kissa pöydälle ja pureudutaan luomuun luulopuheita syvemmälle. Tervetuloa!

Tapahtuman aloittaa kaikille avoin maksuton seminaari ravintola Priimuksessa (Jyväskylän ammattioppilaitos JAO, Taulumäentie 45, Jyväskylä). Seminaarin jälkeen Luomufoorumi jatkuu hanketoimijoiden työpajoina. Ilmoittaudu viimeistään 20.1.2017.

Äänessä ruoka-alan parhaat asiantuntijat

Seminaarissa Eläinten hyvinvointikeskus EHK:n asiantuntijat Satu Raussi ja Tiina Kauppinen avaavat tutkimustietoa eläinten hyvinvoinnin edellytyksistä ja suhteuttavat sitä eri tuotantotapojen käytäntöihin. Esitystä kommentoi Eläinten terveys ETT ry:n toiminnanjohtaja Pirjo Kortesniemi, joka on ollut nostamassa suomalaisten tuotantoeläinten terveydenhuoltoa maailman huipputasolle.

Tutkija Merja Saarinen Lukesta luotaa luomun ympäristövaikutuksista saatuja ristiriitaisia tuloksia ja pohtii, ottavatko tutkimusmittarit huomioon luomun tuotantomenetelmiä. Kommentit lausuu niin ikään alan asiantuntija, ympäristöjohtaja Liisa Pietola MTK:sta.

Lisäksi seminaarissa puhuvat SOK:n valikoimajohtaja Antti Oksa luomumarkkinoiden näkymistä ja ja tutkimuspäällikkö Arto Latukka Lukesta aiheenaan luomutilan kannattavuus. Helsingin herroja kommentoi maanviljelijä Martti Mäkelä Pihtiputaalta.

Työpajoissa pöhistään ja puhistaan

Hankeväen työpajoissa tutustutaan eri alueiden ruokahankkeisiin ja ihmisiin niiden takana sekä opitaan toisten hienoista ja huonoista kokemuksista. Lisäksi mietitään, miten suomalaista luomualaa voisi jatkossa kehittää.

Luomufoorumin päätteeksi kuullaan koordinaatiohankkeen tarjoamista viestintäkonsepteista. Niistä aluillaan on suurin ja kaunein eli #LuomupuuronME-kampanja, joka huipentuu 6.9. luomupuuronsyönnin ME-tempaukseen.

Luomufoorumin työpajat pidetään ravintola Priimuksessa (Taulumäentie 45) ja ravintola Harmoonissa (Väinönkatu 1). Työpajaosuus on maksullinen, ja siihen osallistuville on neuvoteltu pakettihinnat, jotka sisältävät mm. luomuillallisen ravintola Pöllöwaarissa ja yöpymisen hotelli Versossa.

Ilmoittaudu viimeistään 20.1.2017! Ilmoittautumista toivotaan myös niiltä, jotka osallistuvat vain seminaariin.

Luomufoorumin järjestää Luomun koordinaatiohanke yhteistyössä Luomuliiketoiminnan kehittäminen Keski-Suomessa -hankkeen kanssa.
Lue lisää ja ilmoittaudu!  

Palaa otsikoihin