Tapahtumat


26.-29.6. Euroopan maaseutuverkostojen tapaaminen Keski-Suomessa

Euroopan komission alainen Euroopan maaseutuverkosto kokoaa jäsenmaiden maaseutuverkostot yhteen 26.-29. kesäkuuta Keski-Suomeen. Paikalle saapuu noin 60 osallistujaa eri EU-maista.


Euroopan maaseutuverkostot kokoontuvat Jyväskylän seudulle vaihtamaan ajatuksia ja hyviä käytäntöjä ja suunnittelemaan tulevaa.

Euroopan komission alainen Euroopan maaseutuverkosto kokoaa jäsenmaiden maaseutuverkostot yhteen 26.-29. kesäkuuta Keski-Suomeen. Paikalle saapuu noin 60 osallistujaa eri EU-maista.

Keski-Suomen ELY-keskus ja maaseudun kehittämisyhdistys Leader JyväsRiihi esittelevät vieraille keskisuomalaista maaseudun kehittämistä. Vierailun aikana Euroopan komission ja maaseutuverkostojen edustajat vierailevat Laukaan Varjolan tilalla ja Tupaswillassa. Suomi100-juhlavuoden kunniaksi seilataan Suomi-höyrylaivalla.

- Tämä on hieno mahdollisuus meille tuoda keskisuomalaista maaseutua ja sen kehittämistyötä esille, kertoo Pirjo Ikäheimonen Leader JyväsRiihestä.

Euroopan maaseutuverkostot kokoontuvat noin neljä kertaa vuodessa eri puolilla Eurooppaa. Suomessa tapaaminen toteutetaan innovaatioleirinä. Leirin aikana on tarkoitus löytää konkreettisia keinoja siihen, miten maaseutuverkostot toimivat maaseudun kehittämisessä tulevaisuudessa.

Euroopanlaajuista tiedonvälitystä

 

Maaseudun kehittämiseksi tehdään työtä joka puolilla Eurooppaa. Jokaisessa EU-maassa on maaseutuverkosto sen vuoksi, että tieto leviäisi ja yhdessä saataisiin aikaan enemmän kuin yksin yrittämällä. Jokaisessa EU-maassa toimii myös verkostoja auttava ja koordinoiva yksikkö, joka Suomessa on Maaseutuviraston yhteydessä toimiva verkostopalvelut-yksikkö.

 

Euroopan maaseutuverkosto kokoaa yhteen jäsenmaiden maaseutuverkostoja, järjestää tapaamisia ja teemaryhmiä. Eurooppalaisen maaseutuverkoston tavoitteena on välittää tietoa siitä, miten maaseudun kehittämisen toimintatavat, ohjelmat, hankkeet ja muut toimet käytännössä toimivat.

-          Vaikka maaseutu on jokaisessa maassa erilainen, silti eurooppalaisessa yhteistyössä on havaittu, että EU-maiden maaseutualueilla on myös paljon yhteistä: samankaltaisia haasteita, arvoja ja päämääriä. Tiivis eurooppalainen yhteistyö kannattaa myös siksi, että joissain asioissa se on ainoa keino päästä tavoitteisiin, kertoo Sinikka Torssonen Maaseutuverkostopalveluista.


Palaa otsikoihin