Tapahtumat


8.9. Keski-Suomen Maaseutugaala 2017

Keski-Suomen Maaseutugaala järjestetään 8.9.2017 Kylpylähotelli Summassaaressa Saarijärvellä. Tilaisuudella juhlistetaan keskisuomalaista maaseutua ja maaseutuyrittäjyyttä.

Maaseutugaala on keskisuomalaisen maaseudun oma juhla, joka järjestetään tänä vuonna viidettä kertaa. Aiemmat gaalat on vietetty Jyväskylässä 2010, Äänekoskella 2011, Jämsässä 2012 ja 2013 juhlittiin Karstulassa.

Gaalassa palkitaan Maatalouden parhaat käytännöt -kilpailun voittajat ja julkistetaan Keski-Suomen Vuoden kylä. Palkitseminen tuo yrityksille ja toimijoille näkyvyyttä sekä tunnettavuutta. Maaseutugaala saattaa maaseudun toimijat: asukkaat, yritykset, yhteisöt sekä perusmaatalouden harjoittajat saman pöydän ääreen.

Juhlassa saadaan nauttia paikallisista kauden herkuista ja lähiraaka-aineista Ravintola Summassaaren, Keski-Suomen ruokaketjun koordinaatio -hankkeen ja Keski-Suomen Keittiömestareiden yhteistyössä suunnittelema juhlapäivällinen. Kantavana teemana tänäkin vuonna on lähiruoka.

Tilaisuus toteutetaan vahvassa yhteistyössä muiden maaseudun kehittäjien ja toimijoiden kanssa – tähän mennessä mukaan ovat lupautuneet jo MTK Keski-Suomi, ProAgria Keski-Suomi/Maa- ja kotitalousnaiset, KoneAgria, Keski-Suomen kylät ry ja Keski-Suomen keittiömestarit ry. Mukana myös Keski-Suomen Leader-ryhmät.

Gaalaa vietetään Kylpylähotelli Summassaaressa, Saarijärvellä perjantaina 8.9. Tilaisuus käynnistyy perinteiseen tapaan hankkeiden ja yhteistyötahojen esittäytymisillä klo 17.30 ja päivällistä päästään nauttimaan klo 19 alkaen. Illassa palkitsemisten lisäksi tarjolla on myös muuta ohjelmaa. Gaala päättyy tansseihin.

Keski-Suomen Maaseutugaalan 2017 pääjärjestelyvastuu on Keski-Suomen ruokaketjun koordinaatio -hankkeella.

Maaseutugaalan ohjelma, lisätiedot ja ilmoittautuminen

Keskisuomalainen maaseutu on juhlan arvoinen!

Palaa otsikoihin