Sykettä Keski-Suomen maaseudulle

Kokeilemalla selvität, lähteekö ideasi lentoon

Kokeilu on uusien tuotteiden, palveluiden tai toimintamallien suunnittelua, testaamista ja kehittämistä. Soveltuisiko kokeilutuki yrityksellesi?

Lue lisää


Tutustu uudistuneeseen Maaseutu.fi-sivustoon

Uudistunut maaseutu.fi-sivusto tarjoaa sulassa sovussa tarinoita ja tuhtia tietoa maaseutuohjelmasta.

Lue lisää


Sauli Niinistö vihki Karstulan tapahtumatorin käyttöön

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vieraili 18.10. Keski-Suomessa maakuntavierailulla. Karstulassa Niinistö vihki käyttöön Karstulan tapahtumatorin, jonka rakentamiseen on myönnetty maaseuturahoitusta Leader Viisarin kautta.

Lue lisää


Vesuri on yhdistänyt maaseudun toimijoita jo 20-vuoden ajan

Vesuri-ryhmän 20-vuotisjuhlaa vietettiin 20.9.2017 Koskenpäällä Porkkalan kylätalolla. Juhlassa muisteltiin menneitä vuosia, tavattiin kehittäjäystäviä ja katsottiin tulevaan. Porkkalan kylätalo täyttyi entisistä ja nykyisistä työntekijöitä, hallitusjäsenistä, hanketoimijoista, maaseudun asukkaista ja yhteistyökumppaneista.

Lue lisää


Leader mahdollistaa monia nuorisohankkeita Keski-Suomessa

Keski-Suomen maaseudun uutiskirjeessä esillä ovat tällä kertaa maaseudun nuoret tekijät. Monet nuorten ideat lisäävät elinvoimaa ja tekevät keskisuomalaisesta maaseudusta elävämmän. Leader-rahoitus on mahdollistanut nuorille toimintaa, harrastepaikkoja ja jopa investointeja.

Lue lisää


Keski-Suomen maaseutugaalassa juhlittiin maaseutua ja palkittiin sen tekijöitä

Viidettä kertaa järjestetty Keski-Suomen Maaseutugaala vietettiin Saarijärven Kylpylähotelli Summassaaressa 8.9. Maaseutugaala saattoi yhteen maaseudun toimijat: maataloudenharjoittajat, yritykset, yhteisöt, organisaatiot ja asukkaat yhdessä juhlistamaan arvokasta maaseutua.

Lue lisää


Videovinkkejä yritysryhmähankkeesta

Yrittäjä! Kiinnostaisiko sinua kehittää samaan aikaan omaa yritystä ja tehdä muiden yritysten kanssa yhteistä kehittämistyötä esimerkiksi luomalla yritysten yhteisiä tuotteita?

Lue lisää


Maaseutuparlamentti kokosi maaseutukysymysten äärelle

Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestetty valtakunnallinen maaseutuparlamentti kokosi Leppävirralle reilut 800 osallistujaa eri puolilta Suomea keskustelemaan maaseudusta ja sen arkisista kysymyksistä sekä pohtimaan tulevaisuuden näkymiä.

Lue lisää


Viisarilla uusi toimisto ja uudet tuulet

Elokuun alku on ollut mielenkiintoinen sekoitus uutta ja vanhaa. Enpä olisi arvannut Jämsän seudulla POMO-ryhmän perustamisessa ja toiminnassa mukana ollessani, että toimintaryhmätyö kutsuu uudelleen.

Lue lisää


Keski-Suomen maaseudun elokuun uutiskirje luettavissa

Uutiskirjeen otsikoissa mm. tunnelmat Euroopan maaseutuverkostotapaamisesta, Keski-Suomen maaseutugaala, Viisarin uudet toimitilat ja uusi toiminnanjohtaja, JyväsRiihen bussiretki, Maaseutukehityksen juhlavuoden hankepolkaisu, Vesurin syksyn tilaisuudet, Kalatalousaktivaattorin kuulumiset ja paljon muuta!

Lue lisää


Edelliset Seuraavat