JyväsRiihen ajankohtaista

Vesangassa koko kylä juhli uutta frisbeegolf-rataa

Kaikille avoin ja maksuton frisbeegolfrata avattiin Eurooppa-päivänä 9.5. Jyväskylän Vesangassa. Koulun siivouspäivän yhteydessä pidettyihin avajaisiin osallistui toistasataa koululaista ja heidän vanhempiaan. Radan avausnauhan leikkasivat koulun oppilaskunnan edustajat.

Vesangan koulun oppilaskunnan jäsenet leikkasivat radana avusnauhan

Radan rakentamisesta on vastannut Vesangan koulun vanhempainyhdistys, joka raivasi alueen ja pystytti radan talkootyönä kesän ja syksyn 2016 aikana.  Rata oli heittokunnossa syyskuussa, ja väyläopasteita ja viimeistelytöitä tehtiin vielä lokakuussa. Innokkaimmat paikalliset pelaajat jonottivat radalle kiekot käsissään samaan aikaan, kun viimeisiä heittopaikkojen mattoja naulattiin kiinni. 

Ratahankkeen työläin osuus oli saada maankäyttöön ja hankkeen aikaiseen välirahoitukseen liittyvät sopimukset kuntoon Jyväskylän kaupungin kanssa. Oman työnsä vaati myös hankkeen hakemuksen ja kustannusarvion valmistelu Leader-ryhmä JyväsRiihelle.  Hankkeeseen myönnettiin Kimpsu-hankkeesta Leader-avustusta yhteensä 6945 euroa. Kyläläisten hankkeessa tekemän talkootyön arvo on reilusti yli 10 000 euroa.

Maastossa eniten työtunteja vaatinut vaihe oli rytömetsän raivaus ja väylien siivous, sillä koulun ympäristö oli vuosikausien hoitamattomuuden vuoksi pahoin vesakoitunut ja vaikea kulkea. Kaikkiaan talkoisiin osallistui yli 70 aikuista, ja myös lapsia oli mukana runsaasti. - Hankkeen toteuttaminen on lähentänyt kylän väkeä ja synnyttänyt uusia kontakteja, kertoo hankkeen puuhamies Pekka Louniala.

Rata on toivottu ja odotettu lisä alueen liikunta- ja ulkoilumahdollisuuksiin. Rata oli talvellakin pelattavissa ja reitillä näkyikin paljon pelaajia ja väylillä oli hyvin tampatut polut korilta toiselle lähes kaiken aikaa. Pelin opastukseen ja ohjaukseen on jo suunnitelmia koulun sekä paikallisen frisbeegolfseuran kanssa. - Pidän hanketta onnistuneena sijoituksena, toteaa Pekka Louniala tyytyväisenä.


Palaa otsikoihin