Leader-toiminta 20 vuotta

Leader-toiminta täyttää 20 vuotta ja Keski-Suomen Leader-ryhmät ovat koonneet muistoja Leader-toiminnassa eri tavoin mukana olleilta henkilöiltä. Tällä palstalla voi tehdä aikamatkan Leader-toiminnan eri vaiheisiin! Valtakunnallisesti Leader-muistoja on koottu Leader-Suomi-sivustolle

Muistoja Leader-toiminnan 20-vuotiselta taipaleelta

Kuolemattomia ajatuksia Leader-toiminnasta

Toiminnan vaikutuksia miettiessä Reijon mieleen tulevat sanat pysyvyys, jatkuvuus ja alueellinen tasapuolisuus. Sitä kaikkea Maaseutukehityksen rahoittamaan toimintaan liittyy.

Rahoitetut hankkeet näkyvät ja toimivat edelleen ihmisten arjessa ympäri koko toiminta-alueen.

                          

Reijo on useammankin kerran hallituksen kokouksissa hilpeyttä herättäen heittänyt ilmoille Pirjo Siiskoselta kuulemansa kuolemattoman lauseen, jonka hän painoi tiukasti mieleensä ja sydämeensä jo yli 20 vuotta sitten eräässä seminaarissa, jossa Pirjo oli puhumassa maaseudun elinkeinojen monipuolistamisesta. Se on ollut kantavana voimana myös Leader-toiminnassa aktiivisen Reijon elämässä näihin päiviin asti ja se kuuluu näin: ”…kuitenkin olen sitä mieltä, että urbanisoituvassa yhteiskunnassa ruraalilla elämänmuodolla on mahdollisuutensa sen periferiassa.”

 

Haastateltavana hallituksen puheenjohtajana toiminut Reijo Tikka
Maaseutukehitys ry

 


Palaa otsikoihin