Leader-toiminta 20 vuotta

Leader-toiminta täyttää 20 vuotta ja Keski-Suomen Leader-ryhmät ovat koonneet muistoja Leader-toiminnassa eri tavoin mukana olleilta henkilöiltä. Tällä palstalla voi tehdä aikamatkan Leader-toiminnan eri vaiheisiin! Valtakunnallisesti Leader-muistoja on koottu Leader-Suomi-sivustolle

Muistoja Leader-toiminnan 20-vuotiselta taipaleelta

Leader vei Loch Nessin hirviön jäljille

Maaseutukehitys ry oli mukana suomalaisena partnerina skotlantilaisen Lomond & rural Stirling LEADER+ toimintaryhmän toteuttamassa Pathway-project hankkeessa kesällä 2006.

Kymmenen nuoren ja kahden ohjaajan voimin olimme mukana rakentamassa luontopolkua pieneen Luss -nimiseen kylään Loch Lomondin järven rannalla.

 

Mitä vaan voi sattua, kun lähtee kymmenen nuoren kanssa kolmeksi viikoksi Skotlantiin. Matkalta reppuun jäi ikuisesti sydäntä lämmittäviä muistoja, pitkäaikaisia uusia ystävyyksiä ja rutkasti rohkeutta yrittää elämässä eteenpäin. Nuoret pitävät yhteyttä toisiinsa ja välillä jopa meihin ohjaajiin edelleen.

 

Tätäkään kokemusta emme olisi koskaan saaneet, ellei ELMA-kausi ALMAn ja Leaderin välissä olisi mahdollistanut ensin hallituksemme opintomatkaa Skotlantiin, jossa tutustuimme myös vaihdon järjestäneen tahon Leader-hankkeeseen. Onneksemme saimme suumme oikeassa paikassa ja oikeaan aikaan auki, sillä muutama viikko matkamme jälkeen meihin otettiin yhteyttä, että jo täynnä olevasta vaihtoprojektista yksi maa oli joutunut perumaan osallistumisensa ja me saimme mahdollisuuden koota pika-aikataululla ryhmän matkaan.

 

Kiitos siis Lomond & rural  Stirling Leader+ ja Lussin seurakunnan väki tästä elämän mittaisesta Leader-muistosta!

 

Tiina Seppälä (toiminnanjohtaja

Maaseutukehitys ry

 Palaa otsikoihin