Tarinoita maaseudulta

Palstalle kirjoittavat maaseutuohjelmasta rahoitettujen hankkeiden toimijat vuorollaan. Tarinoissa käsitellään ajankohtaista ja kiinnostavia asioita maaseutuun ja sen kehittämiseen liittyen – maaseudun yrityksistä ja yhteisöistä, kylistä, tapahtumista, työstä, maaseudun innovaatioista, oivalluksista ja arjen onnistumisista.Kokeilutuen avulla uusi design-valaisin markkinoille

Keuruulainen Palma&Hippa on vuonna 2016 perustettu yritys, joka valmistaa kodin sisustustarvikkeita ja huonekaluja. Maaseuturahaston kokeilutuen avulla yritys kehitti Moderni myrskylyhty –tuoteperheen.

Lue lisää


Palvelujen kansallispuisto

Etelä-Konneveden kansallispuistosta löytyy tekemistä ja palveluita niin vesillä liikkujille kuin metsässä samoileville. Kasvavan matkailijoiden virran myötä puistoon kaivataan lisää palveluiden tuottajia ja yrittäjiä.

Lue lisää


Maatilapäivätoimintaa: eläimiä, yhdessäoloa ja virkistymistä

Keski-Suomessa on kokeiltu, miten ikääntyvien päivätoiminta soveltuisi osaksi maatilojen arkea.

Lue lisää


Kokonaisvaltaista hyvinvointia

Kunnon Syke tarjoaa fysioterapiaa ja kuntosalipalveluja jo kuudella paikkakunnalla Pohjoisessa Keski-Suomessa. Kaikki alkoi Kivijärveltä reilut 35 vuotta sitten.

Lue lisää


Isältä tyttärelle

Hankasalmelainen Sepän Galleria tunnetaan uniikeista keramikkatuotteistaan. Yritystä luotsaavat nyt isä ja tytär yhdessä.

Lue lisää


Nuori ravintolayrittäjä nauttii työnsä vapaudesta

Otto Solmula palasi kotikaupunkiinsa Keuruulle ja perusti vanhempiensa kanssa kahvila-ravintolan. Nuori yrittäjä haluaa tarjota asiakkailleen tuoretta ja itsetehtyä ruokaa.

Lue lisää


Yrityksiä viedään eteenpäin yhdessä yrittäjäkollegoiden kanssa

Yritysten ryhmässä tekemä kehittäminen on maaseuturahoituksen työkalu, johon keskisuomalaiset yrittäjät ovat tarttuneet valtakunnallisesti katsottuna varsin innokkaasti.

Lue lisää


Vuoden 2017 kylässä Niinilahdella

Keski-Suomen vuoden 2017 kyläksi valittu Niinilahti on vireä paikka, jossa harrastetaan, talkoillaan, pidetään huolta toisista ja toimitaan ekologisesti.

Lue lisää


Paikallisesti tuotetun biokaasun mahdollisuuksia tutkimassa

Jyväskyläläinen Oravasaaren kyläyhdistys selvitti, millaisia mahdollisuuksia kylällä olisi tuottaa biokaasua omaan käyttöön.

Lue lisää


Hyvinvointitupa tuo ihmisiä yhteen Joutsassa

Hyvinvointitupa tarjoaa toimintaa kuntalaisille sekä yhteisen tilan, jonne kokoontua ja tulla tapaamaan muita ihmisiä.

Lue lisää


Seuraavat