Tarinoita maaseudulta

Palstalle kirjoittavat maaseutuohjelmasta rahoitettujen hankkeiden toimijat vuorollaan. Tarinoissa käsitellään ajankohtaista ja kiinnostavia asioita maaseutuun ja sen kehittämiseen liittyen – maaseudun yrityksistä ja yhteisöistä, kylistä, tapahtumista, työstä, maaseudun innovaatioista, oivalluksista ja arjen onnistumisista.Hallin tubettajat ja Länkipohjan äijät

Pojat-hankkeella lisätään 7-18-vuotiaille pojille heidän itsensä toivomaa toimintaa Jämsässä. Samalla lisätään yhteistyötä poikien kanssa toimivien tahojen kanssa sekä hankitaan kerhoihin miesohjaajia.

jämsän4h_pojatTehdyn kyselyn perusteella paintball on poikien toivelistan ykkönen Jämsässä ja siitä syystä päätettiin järjestää baintball-leiri. Ensimmäinen kaksipäiväinen leiri toteutettiin syksyllä 2016 yhteistyössä Jämsän kaupungin nuortenpalvelun kanssa. Mukana oli parikymmentä poikaa ja muutamia jäi vielä rannalle, koska eivät mahtuneet mukaan.

Baintballin lisäksi pojille on järjestetty Hallin Tubettajat –ryhmä, jossa on tehty ja julkaistu videoita YouTubeen. Pari poikaa toimi alkukesästä myös ”romuroopeina” kuvaten yhdistyksen romunkeräystä. Ryhmän kuvausinto ei sammunut kokoontumisten päätyttyä, vaan pojat jatkavat kuvaamista tahoillaan.

Syksy 2017 käynnistyy Äijä-kerhon merkeissä Länkipohjassa, ja Jämsänkosken Äijät jatkuu myös mikäli ohjaaja löytyy. Paintball leirillä vietetään viikonloppua syyskuulla ja samalla harjoitellaan alkusammutustaitoja. Välillä käydään Himoksessa kiipeilemässä ja Superparkissa - kokkailua, arjen taitoja ja volttimonttua unohtamatta. Pojat-hanke jatkuu Jämsän alueella 31.5.2018 asti, hanke on saanut maaseuturahoitusta Leader Vesuri-ryhmältä.

Kirjoittaja
Leena Toivakka, toiminnanjohtaja
Pojat-hanke / Jämsän 4H


Palaa otsikoihin