Tarinoita maaseudulta

Palstalle kirjoittavat maaseutuohjelmasta rahoitettujen hankkeiden toimijat vuorollaan. Tarinoissa käsitellään ajankohtaista ja kiinnostavia asioita maaseutuun ja sen kehittämiseen liittyen – maaseudun yrityksistä ja yhteisöistä, kylistä, tapahtumista, työstä, maaseudun innovaatioista, oivalluksista ja arjen onnistumisista.Kilpailuetua muotoilun avulla

KeSmo-hanke innostaa Keski-Suomessa toimivia yrittäjiä hyödyntämään muotoilua yrityksen tuotekehityksessä saamaan etua sitä kautta koko yrityksen liiketoiminnalle.

Järjestämme toimiala- ja teemakohtaisia tilaisuuksia eri puolella Keski-Suomea, jossa muotoilun asiantuntijat kertovat case-esimerkkien avulla mitä hyötyä asiakas- ja käyttäjälähtöisestä muotoilusta on yritykselle.

palvelumuotoilunABC250117_2

Käsiteltäviä teemoja ovat esimerkiksi asiakas- ja käyttäjälähtöinen tuotekehitys, palvelumuotoilu, uudet tuotteet, yritysten palveluprosessit, elintarvikkeet ja ympäristöystävällinen pakkausmuotoilu, muotoilu- ja tulevaisuusnäkökulma uusissa tuotteissa ja menetelmissä.

Tilaisuuksiin osallistuneet ovat olleet aktiivisia kyselijöitä ja kokeneet esitellyt muotoiluprojektit kiinnostaviksi ja avartaviksi. Erityisesti palvelumuotoilu on herättänyt paljon keskustelua ja osallistujat ovat innostuneet sen tarjoamista työkaluista oman liiketoiminnan ja uusien palveluiden kehittämisessä.

Paras lopputulos syntyykin kun yritykset ymmärtävät asiakas- ja käyttäjälähtöisen suunnitteluprosessin ja verkostoitumisen merkityksen.

Äänekosken aamukahveilla yrittäjät päättivät yhdistää voimansa ja aloitettiinkin yritysryhmä- ja yhteistyöhankkeen kartoitus ja suunnittelu. 

palvelumuotoilunABC250117_1

KeSmo-hankkeen toteuttaa Suomen Muotoilusäätiö Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahaston tuella 1.3.2016 - 31.8.2018 välisenä aikana.

Ota rohkeasti yhteyttä ulla.aaltonen@designfoundation.fi  tai puh. 040 767 7956 ja suunnitellaan yhdessä alueenne yritysten tarpeisiin sopiva tilaisuus.

Kirjoittaja Ulla Aaltonen


Palaa otsikoihin