Tarinoita maaseudulta

Palstalle kirjoittavat maaseutuohjelmasta rahoitettujen hankkeiden toimijat vuorollaan. Tarinoissa käsitellään ajankohtaista ja kiinnostavia asioita maaseutuun ja sen kehittämiseen liittyen – maaseudun yrityksistä ja yhteisöistä, kylistä, tapahtumista, työstä, maaseudun innovaatioista, oivalluksista ja arjen onnistumisista.Videokuvaajan ura lähti liikkeelle lasketteluharrastuksesta

19-vuotias Tuomas Nurmi on muuramelainen yrittäjä, joka tekee työkseen musiikki- ja mainosvideoita toiminimensä kautta.

 – Kaikki lähti siitä, kun kuvasimme laskettelua porukoiden vanhalla kameralla ja julkaisimme lasketteluvideoitamme netissä. Räppäri A L Hasla löysi videot ja pyysi minua tekemään myös musavideoita. Siitä se sitten lähti laajenemaan, hän muistaa.

Tuomas Nurmi
Kuvassa nuori muuramelainen yrittäjä Tuomas Nurmi. Hän sai maaseutuohjelman Leader-rahoitusta videokameran hankintaan.

Nykyään Nurmi käy kuvaamassa kotimaisten rap-artistien kanssa videoita Helsingissä ja editoi videot kotonaan Muuramessa.

Hän on tehnyt videoita esimerkiksi Mäkille, Heinikselle ja Tripple 2:lle, jonka video sai huomiota myös räppäreiden kotimaassa Ghanassa.

Nykyisin Nurmi tekee yhteistyötä myös Jaakko Jokelan tuotantoyhtiön kanssa.

Oma tyyli ja kovaa työtä

Nurmi on itseoppinut kuvaaja, joka on omien sanojensa mukaan välillä netistä katsellut vinkkejä. Lasketteluaikoina hän katsoi paljon isojen tuotantoyhtiöiden elokuvia, mutta nykyään hänellä ei ole sen kummempia esikuvia.

– Videoitani on kehuttu omasta tyylistäni ja toimintatapaani siitä, että palautan kaikki ajallaan. Kova työ kantaa kortensa kekoon. Kannattaa tehdä paljon hommia ja uskoa itseensä, Nurmi neuvoo.


– Tykkään yrittämisestä. Mummo jeesaa kirjanpidossa, mutta muuten kaikki on sujunut itseltänikin helposti. On hauskaa olla luova ja käyttää omia aivoja ja käsiä.

 

Haaveena Yhdysvallat

Nurmi sai Leader JyväsRiiheltä rahoitusta uutta 20 000 euron arvoista elokuvakameraa varten. Uusi kamera mahdollistaa entistä laadukkaamman lopputuloksen.

– Olen päättänyt, että tulen aina tekemään videoita. Haaveenani on, että pääsisin joskus jenkkeihin tekemään isompien artistien kanssa töitä ja kuvaamaan ison tuotannon elokuvia. Haaveet varmaan toteutuvat ahkerasti töitä tekemällä ja tutustumalla oikeisiin ihmisiin, Nurmi visioi.

Katso Tuomas Nurmen tarina

Teksti ja kuva Maria Markus


Palaa otsikoihin