Tarinoita maaseudulta

Palstalle kirjoittavat maaseutuohjelmasta rahoitettujen hankkeiden toimijat vuorollaan. Tarinoissa käsitellään ajankohtaista ja kiinnostavia asioita maaseutuun ja sen kehittämiseen liittyen – maaseudun yrityksistä ja yhteisöistä, kylistä, tapahtumista, työstä, maaseudun innovaatioista, oivalluksista ja arjen onnistumisista.Tarinoita maaseudulta

Poneista potkua nuorille

Poneista potkua nuorille –hanke on otettu iloisesti vastaan Keski-Suomessa. Hankkeen edetessä olemme huomanneet ponien ja ponimaailman kiinnostavan laaja-alaisesti lapsia ja nuoria niin kaupungissa kuin maallakin.

Lue lisää


Nuorten yrittäjien hyvät arkiset teot

Laukaan 4H-yhdistyksen nuoret yrittäjät sekä Laukaan ja Jyvässeudun 4H-yhdistysten yhteisen START UP! -hankkeen tiimiyrittäjät halusivat ilahduttivat ikäihmisiä Laukaassa.

Lue lisää


Joutsan hyvinvointitupa tuo ihmisiä yhteen

Hyvinvointituvan toiminta Joutsassa mahdollistaa monipuolisen toiminnan kaikille kuntalaisille sekä yhteisen tilan, jonne kokoontua tai vain tulla tapaamaan muita ihmisiä.

Lue lisää


Konginkankaan kehittämistyö on koottu hankepuuhun

Konginkankaan kyläyhdistyksen kehittämistyö on koottu hankepuuhun. Sen avulla aktiivista kehittämistyötä on esitelty niin ulkomailta kuin ympäri Suomea tulleille vieraille.

Lue lisää


Puun tarina – The Tree Story: matkanjärjestäjäkierros Äänekoskella, Konnevedellä ja Rautalammilla

Äänekosken, Konneveden ja Rautalammin matkailuhankkeet sekä joukko paikallisia yrittäjiä toteuttivat yhteisenä ponnistuksena matkanjärjestäjille ”kokeellisen tutustumiskierroksen”

Lue lisää


Kylätalo kuntoon ja käyttöön selvityskortin avulla

Laukaan Vehniän kylän keskellä seisoo komea punainen työväentalo Himma. Yli 600-neliöisessä talossa on mm. iso sali näyttämöineen, ravintola, takkahuone ja sauna, sekä kolme asuntoa.

Lue lisää


Sydäniskurit ja elvytystaidot valtaavat kylät

Maaseudulla ymmärretään hyvin defibrillaattorin eli sydäniskurin merkitys. Ambulanssia joudutaan odottamaan usein paljon pitempään kuin 8 minuutin ensivasteaika. Lähin ja nopein apu on monesti naapuri tai perheenjäsen.

Lue lisää


Hyvinvointi edellä kevättä kohden

Helmikuinen aurinko alkaa jo antamaan ensimerkkejä ja muistuttamaan kevään lähestymisestä. Ensimmäiset idätyskokeet ovat menossa ja ajatukset siirtyvät tulevaan kesään. Maanviljelijää poltteleva mullantuoksu ei vielä pelloilta tunnu, mutta pikkuhiljaa alkaa tiloilla pihoihin kertyä uuden kasvukauden tarpeita ja valmistautuminen kesän sesonkikauteen alkaa.

Lue lisää


Kilpailuetua muotoilun avulla

KeSmo-hanke innostaa Keski-Suomessa toimivia yrittäjiä hyödyntämään muotoilua yrityksen tuotekehityksessä saamaan etua sitä kautta koko yrityksen liiketoiminnalle.

Lue lisää


Klapia kannattavasti maailmalle

Nyt ei tehdä tikusta asiaa, vaan selvitetään klapien vientimahdollisuudet. Pohjoisessa Keski-Suomessa on ratkottu sitä, miten tuottaa kannattavasti tuhansia heittomotteja klpaeja ja saada puut metsästä määrämittaisina ja kuivattuina pakettiin, satamiin ja ulkomaille ostajan terminaaliin, vieläpä laadusta tinkimättä.

Lue lisää


Edelliset Seuraavat