Tarinoita maaseudulta

Palstalle kirjoittavat maaseutuohjelmasta rahoitettujen hankkeiden toimijat vuorollaan. Tarinoissa käsitellään ajankohtaista ja kiinnostavia asioita maaseutuun ja sen kehittämiseen liittyen – maaseudun yrityksistä ja yhteisöistä, kylistä, tapahtumista, työstä, maaseudun innovaatioista, oivalluksista ja arjen onnistumisista.Leader ja kunta yhteistyössä: kuntien hankelaina mahdollistaa hankkeiden toteuttamisen

Yhteistyö kuntien kanssa on Leader-toiminnan edellytys. Kuntien sijoittama raha Leader-toimintaan moninkertaistuu, kun summaan lisätään vielä EU:n, valtion sekä yritysten ja yhteisöjen oman rahan sekä talkootyön arvo. Vastaavasti kunnat hyötyvät yritysten ja yhteisöjen toteuttamien Leader-hankkeiden myötä lisääntyneestä toiminnasta ja elinvoimasta.

Lue lisää


Pöllöparlamentti

Keski-Suomessa maaseudun kehittäjät kokoontuvat yhteen joka toinen kuukausi. Näitä säännöllisiä tapaamisia ja niistä muodostunutta yhteistyöverkostoa kutsutaan Pöllöparlamentiksi. Nimi "Pöllöparlamentti" juontaa juurensa ensimmäiseen tapaamiseen, joka järjestettiin ravintola Pöllöwaarissa.

Lue lisää


Leaderin kumppanit viestinviejinä

Leader-ryhmien sidosryhmät ovat avainasemassa maaseutuohjelman tunnetuksi tekemisessä ja toimivat tärkeinä viestinviejinä omilla alueillaan. Tekstissä esittäytyvät Leader-hallitusjäsen Matti Riihimäki, Muuramen kunnan yrityskoordinaattori Mika Partanen ja Sisä-Suomen kalatalousryhmän kalatalousaktivaattori Janne Ruokolainen.

Lue lisää


Onnenlaaksossa liputetaan landen puolesta

Maaseutuko muka kuihtumassa? Oletukset maaseutualueiden hiipumisesta kimpaannuttivat Saarijärven kyläläiset. He päättivät yhdessä näyttää epäileväisille, etteivät näivettymispuheet pidä paikkaansa. Tästä sai alkunsa Päivä Onnenlaaksossa -tapahtuma.

Lue lisää


Find your way näkyy ja kuuluu

Upeita esimerkkejä hankkeista, joissa on osaamista ja intoa viestiä, löytyy useita. Yksi näistä on Uuraisilla toimiva nuorten yrittäjyyskasvatushanke Find your way, jossa nuoret perustavat 4H-yrityksiä ja toteuttavat nuorisovaihtoja.

Lue lisää


Työpajoista potkua maaseutuviestintään

Miten maaseututoimijoita voisi innostaa viestimään yhä aktiivisemmin? Yhtenä ideana voisivat olla viestintätyöpajat, joissa osallistujat saavat ideoita ja työkaluja viestintään.

Lue lisää


Pihtiputaan Mummo ja Valtakunnallinen Kylähullu maaseutuviestijöinä

Kuluvalla ohjelmakaudella 2014–2020 Keski-Suomen ELY-keskuksen rahoittamiin kehittämishankkeisiin ovat mahtuneet myös mielenkiintoiset hahmot: Pihtiputaan mummo ja Valtakunnallinen kylähullu.

Lue lisää


Somettajien 24-tuntinen seikkailu Keski-Suomessa

Amazing Keski-Suomi –kilpailu on poikkeuksellinen ja uudenlainen tapa tuoda näkyvyyttä Keski-Suomeen.

Lue lisää


Keski-Suomi Roadshow: Viestintää kokeilevassa hengessä

Tämän päivän mediatulvassa voi joskus tuntua haastavalta tavoittaa ihmisiä omalla viestillään. Keski-Suomessa Sykettä-viestintähanke, Leader-ryhmät ja ELY-keskus tarttuivat tähän haasteeseen järjestämällä Roadshow-kiertueen. Lue, mistä idea sai alkunsa ja mitä roadshowssa oikein tapahtui sekä pomi vinkit vastaavan kiertueen järjestämiseen.

Lue lisää


Retkeillen rahoituksen lähteelle

Keskisuomalaiset Leader-ryhmät ovat liikuttaneet hankeretkillä ihmisiä ahkerasti tutustumaan lähiseudun maaseutukohteisiin. Nämä hankeretket ovat osoittautuneet hyväksi ja konkreettiseksi keinoksi osoittaa maaseuturahoituksen vaikutuksia ja tehdä Leader-toimintaa tutuksi.

Lue lisää


Edelliset Seuraavat