Tarinoita maaseudulta

Palstalle kirjoittavat maaseutuohjelmasta rahoitettujen hankkeiden toimijat vuorollaan. Tarinoissa käsitellään ajankohtaista ja kiinnostavia asioita maaseutuun ja sen kehittämiseen liittyen – maaseudun yrityksistä ja yhteisöistä, kylistä, tapahtumista, työstä, maaseudun innovaatioista, oivalluksista ja arjen onnistumisista.Verstaan laajennus paransi tehokkuutta ja työhyvinvointia

Puukabinetti on jyväskyläläinen yhden miehen puusepänalan yritys, joka on perustettu vuonna 2009. Yritys valmistaa huonekaluja valmiista mallistosta ja tilauksesta, mittatilauskalusteita ja puukuvioituja taide-esineitä niin yksityiskoteihin kuin julkisiin tiloihin.

Lue lisää


Porealtaat toivat lisää majoittujia

LomaLeivo hankki Leader-rahoituksella porealtaat ja osoitti, että hyvin suunnitellusti jo pienilläkin investoinneilla voidaan saada paljon aikaan.

Lue lisää


Visiitin viemää ja oppien tuomaa

Pohjoisessa Keski-Suomessa toimiva Leader Viisari kokosi joukon alueen opintomatkoja Visiitti-teemahankkeeksi. Opintomatkojen kohteita löytyi niin Suomesta kuin ulkomailta, joista kauimmaiset suuntasivat Kreetalle, Islantiin, Englantiin ja Ruotsiin.

Lue lisää


Sisarusten tutti-innovaatio myötätuulessa

Karstulalainen sisaruspari halusi helpottaa arkea pienten lasten kanssa. Tuloksena on innovaatio, joka saa pohtimaan, miten ihmeessä tätä ei ole keksitty jo aiemmin!

Lue lisää


Paikalliset.fi nostaa yritysten palvelut maailmankartalle

Maailma ympärillämme digitalisoituu, ja sähköisistä sovelluksista ja palveluista on tullut arkea. Digitalisaatio on vaikuttanut voimakkaasti myös kuluttajien ostokäyttäytymiseen. Viitasaari ja sen naapurikunnat ovat reagoineet tähän kehitykseen tuomalla yritysten palvelut näkyvästi verkkoon.

Lue lisää


Huoltoasemasta on moneksi

Neste Lintulahti laajentaa kolmatta kertaa kahden vuoden aikana ja palveluvalikoima kasvaa entisestään. Jo nyt huoltoasemalta löytyvät Postin ja Veikkauksen toimipisteet sekä elintarvike- ja lahjatavaramyymälä.

Lue lisää


Karstulan uusi tapahtumatori avattiin juhlavasti

Suomen tasavallan presidentti vihki lokakuussa Karstulan uuden tapahtumatorin. Presidentti muistutti Karstulassa maaseutuyrittäjyyden tärkeydestä.

Lue lisää


Maailman ainoa Saunakylä kutsuu Jämsään

Jämsän Juokslahteen rakentuu kaikille avoin, savusaunakulttuurin esittelyyn erikoistunut virkistys- ja vapaa-ajanviettoalue, jossa on mahdollisuus saunoa savusaunassa ja virkistyä Päijänteen maisemissa.

Lue lisää


Runkopuupaalainta viedään maailmalle

Kannonkoskelainen Fixteri Group Oy lähtee rakentamaan puupaalaimensa tunnettuutta ja myyntiä Etelä-Euroopassa sekä Etelä-Amerikassa.

Lue lisää


Nysän kesäteatteri sai katoksen ja lisää kävijöitä

Nysän kesäteatteri on toiminut kahdeksan vuotta nuorisoseuratalon takapihalla Jämsän Suinulassa säiden armoilla. Vuoden 2016 lopulla kypsyi ajatus katsomon kattamisesta Leader-rahoituksen turvin.

Lue lisää


Edelliset Seuraavat