Vieraskynä-blogi

Blogissa vieraskynää käyttävät maaseudun kehittäjät ympäri Keski-Suomea. Blogi-kirjoituksissa pohditaan mm. maaseudun kehittämistä, yritysrahoituksen hyödyntämistä ja ennen kaikkea nostetaan esille maaseudun kehittäjien moninaista työtä. 

Tervetuloa mukaan kirjoittajaksi!


Vieraskynä-blogi

Maakuntauudistus – näkymiä maaseudun kehittämiseen

Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelun alkumetreillä totesimme, että Keski-Suomi on ihmisen mittainen maakunta.

Lue lisää


Keskisuomalainen kylähulluus palkittiin

Valtakunnalliseksi kylähulluksi on valittu kyläaktiivi Matti Hämäläinen Äänekosken Koiviston kylältä.

Lue lisää


5 vinkkiä kylätalon kunnostajalle

Oletteko suunnittelemassa kylätalon kunnostamista? Projektityöntekijä Niko Jokinen on kooonnut viisi vinkkiä, jotka kannattaa ottaa huomioon.

Lue lisää


Kalatalousaktivaattorin ajankohtaisia kuulumisia

Kalatalousaktivaattori Janne Ruokolainen on koonnut Sisä-Suomen kalatalousryhmän ajankohtaisia kuulumisia.

Lue lisää


Uusi toimisto, uudet tuulet

Elokuun alku on ollut mielenkiintoinen sekoitus uutta ja vanhaa. Enpä olisi arvannut Jämsän seudulla POMO-ryhmän perustamisessa ja toiminnassa mukana ollessani, että toimintaryhmätyö kutsuu uudelleen.

Lue lisää


Kehittäjän työtä oppimassa

Maalla kasvaneena ja takaisin maalle muuttaneena olen kiinnostunut maaseudun kehittämismahdollisuuksista, joten JyväsRiihi antoi oivan mahdollisuuden päästä seuraamaan Leader-toiminnan kautta toteutettavaa kehittämistyötä.

Lue lisää


Onnea suomalainen Leader!

20 vuotta sitten Euroopan unioni toi paikallisiin toimintaryhmiin perustuvan työtavan maaseutuväen ulottuville. Perusideana oli ja on edelleen, että maaseudun asukkaat itse ovat alueensa ongelmien ja kehittämistarpeiden parhaita asiantuntijoita.

Lue lisää


Kala-Leader tukee kalataloutta

Sisä-Suomen kalatalousryhmä eli Kala-Leader toimii Keski-Suomen ja Päijät-Hämeen maakunnissa sekä osissa Kymenlaaksoa ja Etelä-Savoa.

Lue lisää


Vetovoimaa ja kasvua maaseudusta

Keski-Suomi on maakunta, joka elää parhaillaan nousun aikaa. Yritysten liikevaihto ja osaavan työvoiman kysyntä on lisääntynyt, ja vientikin on alkanut vetää.

Lue lisää


Oma panos kotiseudun hyväksi

Pari vuotta sitten pääsin mukaan Leader-työhön ja hetkeäkään en ole asiaa katunut! Olen aina ollut kiinnostunut oman kotiseutuni kehittämisestä ja Vesurin hallituksessa voin antaa oman panokseni kotiseutuni hyväksi.

Lue lisää


Seuraavat