Juttuarkisto

Maaseudun yritys- ja hanketukien haut avautui 11.5.

Maaseudun yritys- ja hanketukien haku avautui ensimmäistä kertaa sähköisenä. Suurin osa hauista alkoi 11.5.2015, jolloin haettavaksi tulivat maaseudun yritystuet, osa yleishyödyllisistä investointi- ja kehittämishankkeista, tiedonvälityshankkeet, valtakunnalliset koordinaatiohankkeet sekä maaseudun innovaatioryhmien (EIP) hankkeet.

Lue lisää


Maaseutuohjelman info/verkostoitumistilaisuus to12.2.2015

Keski-Suomen ELY-keskus järjestää maaseudun kehittämisohjelmaa / alueellista kehittämissuunnitelmaa käsittelevän info/verkostoitumistilaisuuden Vesalan leirikeskuksessa (Vesalantie 136, 41940 Vesanka) torstaina 12.2.2015 klo 8.30–15.15. Tilaisuuteen ilmoittautuminen viim. 9.2.2015 mennessä.

Lue lisää


Amazing Lande Parhaat käytännöt 2014 yleisöäänestyksen voittajaksi

Viisarin rahoittama ja Saarijärven kaupungin vapaa-aikatoimen toteuttama Amazing Lande -hanke palkittiin Parhaat käytännöt 2014 -kilpailussa yleisöäänestyksen voittajana.

Lue lisää


28.4.2014 Kekseliäs kylätori Saarijärven Tarvaalassa pe 16.5.2014

Kylätorilla kohtaavat Kekseliäät kylät Keski-Suomesta, Virosta ja Pohjois-Irlannista. Saarijärven Tarvaalassa pe 16.5.2014 klo 11-16 järjestettävän tapahtuman teemana ovat kylien lähipalvelut ja niiden kehittäminen.

Lue lisää


29.1.2014 Yritysten Leader-rahoitusta vielä haettavissa

Yritystukiin myönnettävää rahoitusta palautuu Keski-Suomeen. Saadun ennakkotiedon mukaan eniten rahoitusta on palautumassa Vesuri-ryhmän ja JyväsRiihen toiminta-alueille. Palautuva rahoitus koostuu kauden 2007-2013 päättyneiden hankkeiden käyttämättä jääneestä rahoituksesta. Ensisijaisesti rahoitusta voi hakea maaseutualueilla toimivien yritysten kalusto- tai laitehankintoihin yrityksen toiminnan tai palveluiden laadun kehittämiseen, laajentamiseen tai suuntaamiseen uusille markkinoille. Tukea on haettava 31.3.2014 mennessä oman alueen Leader-ryhmältä. Tuettavat hankinnat on tehtävä ja maksettava vuoden 2014 aikana.

Lue lisää


Keski-Suomen maaseutu -lehti tuo esiin yrittäjän äänen

Uusi Keski-Suomen maaseutu -lehti on ilmestynyt. Lehdessä 11 erilaista yrittäjää kertovat unelmistaan, arjen kokemuksistaan ja siitä minkälaista on yrittää keskisuomalaisella maaseudulla.

Lue lisää

 

Green Care -esiselvityshanke päätökseen

MSL:n Green Care -esiselvityshankkeen päätösseminaari pidettiin Jyväskylän Könkkölässä 14.11.13. Paikalla oli yli 30 kuulijaa monelta eri alalta, mm. kehittäjiä, yrittäjiä ja opettajia. Esiselvityshankkeesta selvisi, että Green Care -termi ja viitekehys on vielä tuntematon monelle ja ala kaipaa koulutusta sekä palvelun tuottajille että sen ostajille.

Lue lisää

 

Keski-Suomen Maaseutugaalassa palkittiin maaseudun kehittäjiä

Keski-Suomen neljäs maaseutugaala kokosi Wanhoihin Wehkeisiin Karstulaan yli 200 maaseudun ystävää; maaseutuyrittäjiä, sidosryhmiä ja tukijoita. Maaseudun kehittäjiä palkittiin viidessä eri sarjassa, jonka lisäksi vuoden keskisuomalaiseksi kyläksi valittiin Tikkalan kylä Jyväskylästä.

Lue lisää

 

Keski-Suomen ruokaketjun kehittämisstrategia 2014-2020

Keski-Suomen ruokaketjun kehittämisstrategia julkaistiin 24.10.13 Jyväskylässä. Strategian visio vuodelle 2020 on, että keskisuomalaisessa ruokaketjussa yrittäminen on kannattavaa ja houkuttelevaa -asiakkaalle tuotetaan aitoja makuja, elämyksiä ja hyvinvointia vastuullisesti ja luotettavasti.

Lue lisää

 

Innovative Village -hankkeen opintomatka Keski-Suomessa 10.-14.9.13

Ryhmä virolaisia ja pohjoisirlantilaisia Innovative Village -ihmisiä niin Leader-toimintaryhmistä kuin hankkeen kylistäkin kävi tutustumassa Keski-Suomeen ja JyväsRiihen rahoittamiin Leader-hankkeisiin.

Lue lisää

 

Lähiruokapiirejä ammattitaidolla

JAPA ry:tä voi sanoa hyvällä syyllä lähiruokapiirien perustamisen ammattilaiseksi. Yhdistyksellä on meneillään jo yhdeksännen lähiruokapiirin kätilönä toimiminen.

Lue lisää


Leader-teltta houkutteli kävijöitä Farmarissa

Farmari-näyttelyn Leader-teltta kokosi yhteen 40 maaseudun pienyritystä, jotka myivät tuotteitaan ja palveluitaan Seinäjoella. Yhteistä näille toimijoille oli, että he ovat kaikki saaneet Leader-tukea.

Lue lisää

 

ITE-taidetta Saarijärvellä

Puusta pitkään -hanke järjesti kansainvälisen puunveistotapahtuman 1.-3.7.13 Saarijärvellä. Tapahtumassa opeteltiin ja harjoiteltiin moottorisahaveistoa 21 oppilaan voimin. Työpajan opettajat olivat saapuneet Virosta.

Lue lisää

 

Keski-Suomen maaseutu -lehti englanniksi

Keski-Suomen maaseutu -lehdestä on ilmestynyt englannninkielinen painos. Lehti kertoo tuttuun tapaan Keski-Suomen maaseudusta, sen asukkaista, yrityksistä ja hankkeista. Lehdestä on iloa kv-yhteyksissä ja niiden luomisessa.

Lue lisää

 

Leader-ryhmien kehittämisstrategiat maa- ja metsätalousministeriöön

Keski-Suomen Leader-ryhmien kehittämisstrategiat ovat lähteneet maa- ja metsätalousministeriölle kesäkuun puolivälissä. Strategiaan on koottu Leader-ryhmien aktiivisten kyläyhdistysten, yrittäjien, kuntien ja monien muiden toimijoiden ideoita ja kehittämisideoita uudelle ohjelmakaudelle.

Lue lisää

 

Monien kulttuurien maakunta

Muusta kulttuurista lähtevä ei ole sen kummempi kuin me tavalliset suomalaiset. Kun toisen tapoihin, tottumuksiin ja kulttuuriin tutustuu, niin juttu sujuu ja kadulla on mukava tervehtiä. Tutuiksi tuleminen ja ennakkoluulojen vähentäminen eri kulttuurien kesken on Koti Keski-Suomessa -hankkeen tavoite.

Lue lisää


Kyläsuunnitelmia kylälle

JyväsRiihen hallinnoima Kylä kiinnostaa -hanke on päättynyt. Yksi merkittävämmistä hankkeen aikaansaannoksista on kyläsuunnitelmat, joita on tehty usealle kylälle Jyväskylässä, Laukaassa, Muuramessa ja Uuraisilla.

Lue lisää


Kylätalousseminaarissa asiaa kylien liiketoiminnasta

Kylä Lähtee! – Kylien kehittämishanke järjesti Viitasaaren Kaupungintalolla la 27.4. Kylätalousseminaarin. Seminaarin aiheita olivat kylien liiketoimintaosaaminen, sopimuksellisuus ja internetin uudet mahdollisuudet.

Lue lisää

 

Suur-Päijänteelle kalatalousryhmä (Kalaleader)

Oletko kalastaja, kalanjalostaja,kalankasvattaja, kalastusmatkailuyrittäjä tai näitä ammatteja harkitseva? Suur-­Päijänteen alueelle suunnitellaan kalatalousryhmää (Kalaleader) jonka kautta on mahdollista rahoittaa elinkeinokalatalouden pienten hankkeiden ja yritysten kehittämistoimia EU:n ohjelmakaudella 2014-­2020.

Lue lisää

 

Kylät esittäytyivät Elämysmessuilla

Keskisuomalaiset kylät esittäytyvät Jyväskylässä järjestetyillä Elämysmessuilla. Mukana oli usean kylän aktiiveja esittelemässä keskisuomalaisia kyliä.

Lue lisää

 

Yhdistysten viestintäilta kokosi Jämsään 50 kuulijaa

Viestinnästä voimaa -hanke järjesti yhteistyössä Jämsän voimavara -hankkeen kanssa Yhdistysten viestintäillan 11.3. Jämsässä.

Lue lisää


Mörkömaa maailmankartalle

Karstulassa tavoitteet on asetettu korkealle: muutaman vuoden päästä kunta tunnetaan Suomessa ja miksei muuallakin möröistään.

Lue lisää


Äijälä - maalaisidylliä Jyväskylässä

Äijälän tilan puuhanainen, Eeva-Liisa Reuter, sai vasta pari vuotta sitten tietää mitä on Green Care, Vihreä Hoiva, vaikka oli sen periaatteita noudattanut jo 80-luvun alusta. Äijälän tilan kiireettömässä ilmapiirissä on ihmisten hyvä hengähtää: tehdä puutarhatöitä ja voida paremmin.

Lue lisää


Wanhoja Wehkeitä ja wirkistystä

Wanhat Wehkeet on automuseo, juhlatila, kesäteatteri ja paljon muuta Karstulan kupeessa. Yritys on kehittänyt toimintaansa maaseuturahaston tuin turvin ennakkoluulottomasti ja palkittiinkin vuoden 2012 Keski-Suomen maaseutugaalassa. Perusteet palkitsemiselle oli ansaitusti palvelujen ja yrittäjyyden kehittäminen maaseudulla sekä elämänlaadun ja elinvoimaisuuden parantaminen.

Lue lisää


Keski-Suomen maaseutu -lehti on ilmestynyt

Keski-Suomen maaseutu -lehti kertoo Keski-Suomen maaseudusta ja sen asukkaista. Lehdessä suunvuoron saavat ne mainiot yritykset ja hankkeet, jotka osaltaan saavat keskisuomalaisen maaseudun pysymään elinvoimaisena ja houkuttelevana.

Lue lisää

 

Hirvenhiihtoa kehitetään kansainväliseksi kilpailulajiksi

Tikkakoskella hiihdettiin hirvenhiihdon SM-kilpailut 8.-10.3.2013, missä testattiin livekuvan lähettämistä kisakeskukseen ja Internettiin. Livekuvan lähettämiseen oli saatu Leader-tukea JyväsRiiheltä ja Maaseudun kehittämisyhdistys VIISARIlta.

Lue lisää