Juttuarkisto 2011

Lämpökuvaus paljastaa rakennusten lämpövuodot

Fenerko Oy on vuonna 2009 perustettu lämpökuvauksiin erikoistunut yritys Pihtiputaalta. Yritys on saanut Leader-tukea kone- ja laitehankintoihin.

Lue lisää


Purolan kotileipomo leipoo perinteistä ruisleipää

Purolan kotileipomo sai lyhyen tauon jälkeen jatkajan, kun Sanna-Maija Nieminen osti leipomon vuonna 2008. Nieminen löysi mieleisen työn pieneltä paikkakunnalta ja asiakkaat saavat taas perinteistä 100 prosenttista ruisleipää.

Lue lisää


Timanttiporanteriä Muuramesta

Suomen Timanttituote Oy on Muuramessa toimiva timanttiporien- ja sahanterien valmistaja ja myyjä. Yritys valmistaa perustuotteiden lisäksi myös asiakkaille suoraan räätälöityjä teriä. Toimintaansa se on saanut Leader-tukea.

Lue lisää


Jämsänjoki Virtaa Facebookissa

Jämsässä toimiva Jämsänjoki Virtaa! -hanke tiedottaa toiminnastaan aktiivisesti. Tiedotuskanavia on monia kohderyhmän mukaan, hankkeen omien nettisivujen lisäksi lehti-ilmoitukset tavoittavat varttuneemman väen ja nuoremmat lukevat tapahtumista hankkeen Facebook-sivun kautta. Tiedotuksen tehokkuus näkyy hankkeen tapahtumien isoissa osanottajamäärissä.

Lue lisää


Masterointia maaseudun rauhassa

Media-alan työ on tyypillisesti kaupungissa, vaikka sitä voi usein käytännössä tehdä missä vaan. Virtalähde Mastering -yrityksen toimiala on masterointi. Yrittäjä Jaakko Viitalähde muutti yrityksensä pääkaupunkiseudulta maalle ja haki studion rakentamiseen Leader-tukea Vesuri-ryhmältä.

Lue lisää


Vihreä väylä esittäytyi Elma-mesuilla

Vihreä väylä -hanke esittäytyi ELMA-messuilla Helsingissä. Vihreää väylää ja kyläänsä olivat esittelemässä viisi kyläyhdistystä: Konginkankaan kyläyhdistys ry, Konneveden Kotiseutuyhdistys ry, Sumiaisten kyläyhdistys ry, Koiviston kyläyhdistys ry ja Kuusan Kipinä ry.

Lue lisää


Uuraisten kyläillassa kuultiin kyläläisten mielipiteitä

Hirvasen koululle kerääntyi maanantaina iso joukko Uuraisten kyläläisiä ja kunnan edustajia. Kyläillassa kyläläisillä oli mahdollisuus kertoa millaista toimintaa he haluavat kylillään ja kuulla miten Kylä kiinnostaa -hanke voi heitä siinä auttaa.

Lue lisää


Muuramen kyläillassa asiaa kylien kehittämisestä

Muuramessa järjestettiin kyläläisille kyläilta, jossa kyläläisillä oli mahdollisuus kertoa millaista toimintaa he haluavat kylällään ja kuulla miten Kylä kiinnostaa -hanke voi heitä siinä auttaa.

Lue lisää


Keski-Suomen maaseutugaalassa palkittiin nuoria maaseutuyrittäjiä ja vuoden kylä

Keski-Suomen maaseutugaalassa palkittuja nuoria maaseutuyrittäjiä yhdisti navettateema: Päivi ja Tuomo Anttilan HiehoHotelli, Mervi ja Miika Säynätmäen navetan investoinnit ja Navettakino toimivat kaikki navetassa. Maaseutugaalakin pidettiin teeman mukaisesti Martin Kievarissa, jonka juhlatilat on rakennettu entiseen navettaan.

Lue lisää


Pohjoisen Korpilahden kyläläiset kokoontuivat Tikkalan koululle

Torstai-iltana, 13.10. Tikkalan koululle kokoontui 20 pohjoisen Korpilahden kyläläistä kuulemaan kyliä kehittävistä hankkeista ja keskustelemaan Korpilahden pohjoisten kylien ajankohtaisista asioista.

Lue lisää


Opas kylätalojen kunnostamisesta

Hyödyllistä tietoa kylätalojen ylläpitoon ja kunnostukseen.

Lue lisää


JAPA ry täytti 10 vuotta

JAPA ry:n juhlavuosi huipentui 10-vuotisjuhlaan Ylä-Tihtarin tilalla Korpilahdella.

Lue lisää


Kylien asiaa ja luksusmökkejä opintomatkalla

Opintomatka kylien kehittäjille ja muille kyläläisille järjestettiin kesäkuun lopussa Joutsan ja Pertunmaan kautta loma-asuntomessuille Mäntyharjulle. Matkalla saatiin vinkkejä kylien toiminnasta ja kylien kehittämisestä.

Lue lisää


Leader-teltta keräsi väkeä Farmarissa

Ensi kertaa Suomessa esillä ollut Leader-teltta Porin Farmari-näyttelyssä esitteli 36 maaseutuyritystä ja -hanketta, jotka ovat saaneet toimintansa kehittämiseen Leader-rahaa tällä ohjelmakaudella.

Lue lisää


LandePaku Konnevedellä

Kesä-Suomessa seikkaileva Landepaku saapui 7.7.12 Häyrylänranta Bluesiin Konnevedelle ja toi terveiset nykyajan maaseudulta.

Lue lisää


Kyläilta kokosi Laukaan kyläläisiä yhteen

Laukaan kunnanvirastolle kokoontui 25 innokasta kyläaktiivia kuulemaan kyliä kehittävistä hankkeista ja keskustelemaan Laukaan kylien ajankohtaisista asioista 13.6.11.

Lue lisää


Matokuuri Kannonkoskella

Piispalan sali pullisteli väkeä, kun yli 150 kuulijaa oli kokoontunut kuulemaan Maaseudun kehittämisyhdistys VIISARI ry:n järjestämää Mato Valtosen luentoa, Matokuuria.

Lue lisää