Juttuarkisto 2012

Monimuotoinen maaseutumme

Tervetuloa matkalle mukaan Keski-Suomen Monimuotoiseen Maaseutuun! Monimuotoinen maaseutumme sarjassa tutustutaan maaseutuun, sen kehittäjiin ja siellä toimiviin yrittäjiin.

Lue lisää


Suomen paras Leader-hanke Keski-Suomessa

Jämsänjoki Virtaa! -hanke Jämsästä valittiin valtakunnallisessa maaseutugaalassa Tampereella Leader - oiva paikallisteko -sarjan voittajaksi.

Lue lisää


Keski-Suomen maaseutugaalassa palkittiin maaseudun kehittäjiä

Keski-Suomen kolmas maaseutugaala kokosi HimosAreenalle Jämsään 250 maaseudun ystävää, maaseutuyrittäjiä, sidosryhmiä ja tukijoita. Osallistujia oli aina Muurasjärveltä Kuhmoisiin.

Lue lisää


PARHAAT KÄYTÄNNÖT 2012: Amazing Lande

Amazing Lande -hanke innostaa nuoria huomaamaan mitä kaikkea maaseudulla voi tehdä. Tapahtumia ideoimalla ja suunnittelemalla nuoret saavat tapahtumajärjestelyistä arvokasta kokemusta ja tietysti uusia ystäviä sekä mikä tärkeintä, actionia syrjäkylille.

Lue lisää


PARHAAT KÄYTÄNNÖT 2012: Pulmia polvesta polveen

Pulma-hankkeen tavoitteena on tehdä pulmapelejä tunnetuiksi kaikenikäisille ja aktivoida niiden käyttöä ja harrastamista hakemalla erilaisia toimintamuotoja, joissa niitä voidaan hyödyntää.

Lue lisää


PARHAAT KÄYTÄNNÖT 2012: Jämsänjoki Virtaa!

Jämsässä käynnistyi heinäkuussa 2010 Arvenmäki-Asemamäki asukasyhdistys ry:n hallinnoima Jämsänjoki Virtaa! -hanke. Hanke toimi kahden vuoden ajan Jämsänjoen virkistys- ja vapaa-ajankäytön kehittämiseksi sekä jokivarren matkailullisen mielenkiinnon lisäämiseksi. Tavoitteena oli koota yhteen jokivarren asukkaat, yhdistykset, yrittäjät ja muut toimijat edistämään joen tunnettavuutta.

Lue lisää


Kylät voimistuivat Keuruulla

Voimistuvat kylät -tapahtuma keräsi Keuruulle lähes 80 osallistujaa. Päivän aikana kuultiin hyviä ja mukaansa tempaavia puheenvuoroja ja käytiin aktiivista keskustelua.

Lue lisää

 

MAISA kohentaa vesien tilaa Saarijärven reitillä

Huoli vesien laadusta pyöräytti käyntiin vesiensuojelun kehittämishankkeen vuoden 2010 alussa. Nyt on aika katsoa mitä on saatu aikaan.

Lue lisää


Arvonnan voittajat Uuraisilta ja Kyjärveltä

Maaseutu kaupungissa -tapahtumassa syyskuun puolivälissä Jyväskylän kävelykadulla kyseltiin Leader-ryhmien osastolla, mitä maaseutu merkitsee ihmisille.

Lue lisää


Kurkistus maalle -retki suuntautui Joutsan Leivonmäelle

Markkinahumua ja kansallispuiston rauhaa! Viestinnästä voimaa ja Elinvoimaa Joutsaan -hankkeiden Kurkistus maalle retki tarjosi sitä kaikkea syyskuun lopussa 2012.

Lue lisää

 

Leader-teltassa oli tunnelmaa

Leader-teltta Okrassa keräsi lähes 30 maaseutuyritystä ja -hanketta, jotka ovat saaneet toimintansa kehittämiseen Leader-rahaa tällä ohjelmakaudella. Mukana olivat myös keskisuomalaiset pH Vetikko ja Keuruun Perinneleipurit.

Lue lisää

 

Opintoretkellä Pirkanmaan kyliin

Kesäkuun puolivälissä joukko Jyväskylän seudun kyläläisiä lähti naapurimaakuntaan Pirkanmaahan tutustumaan sen kyliin ja niiden toimintaan. Opintomatkan järjesti Kylä kiinnostaa -hanke. Oppaana matkalla oli Kaanaan kyläyhdistyksen puheenjohtaja Titta Mattila.

Lue lisää


Green Care mahdollisuudeksi ja voimavaraksi Keski-Suomessa

Green Care tarkoittaa luontoon ja maaseutuympäristöön liittyvää toimintaa, jolla edistetään ihmisen hyvinvointia ja elämänlaatua. Green Care -toimintaa Keski-Suomessa kerääntyi suunnittelemaan komea joukko, 35 edustajaa eri organisaatioista.

Lue lisää

 

Keskisuomalaiset maatilat saavat tulonsa entistä useammasta lähteestä

Keski-Suomen maatilayritysten ensimmäinen barometri on valmistunut. Maatilayrittäjät näkevät Keski-Suomen maaseudun vuoteen 2016 pääosin raaka-aineen ja hyvinvoinnin lähteenä

Lue lisää


Keski-Suomen maaseutu -lehti on ilmestynyt

Lehti kertoo Keski-Suomen maaseudusta, sen monituloisesta yrittäjyydestä ja yrittäjyyden edistämisestä. Lehdessä kuuluu niin yrittäjän, tutkijan, kehittäjän kuin opiskelijan ääni, kaikkien tavoitteena viedä maaseutua ja erityisesti keskisuomalaista maaseutua eteenpäin.

Lue lisää

 

Uutta potkua kehittämiseen - yhden luukun Keski-Suomi

Keski-Suomen tulevaisuustyöpajan tuloksena Keski-Suomen maaseudulle toivottiin uudenlaista yrittäjyyttä, jossa on lupa olla myös pieni yrittäjä, osa-aikainen, monialainen, kausiluonteinen tai yhteiskunnallinen ja joka sallii rohkeatkin kokeilut.

Lue lisää

 

Joutsan kyläillassa keskusteltiin elinvoimaisuudesta ja kylien kehittämisestä

Joutsan kylätoimijat kokoontuivat 8.3.2012 Angesselän kylän kutsumana pohtimaan yhdessä ajankohtaisia kyläasioita. Koolla oli toimijoita lähes kaikista kylistä, mukaan lukien Joutsan ja Leivonmäen kirkonkylät.

Lue lisää


Väitöstilaisuus Jyväskylän yliopistossa Leader-toiminnasta

Jyväskylän yliopistossa pidettiin 20.1. väitöstilaisuus: Leader-toimintaryhmä pyrkii tuloksiin poliittisen debatin sijaan. Väittelijänä oli YTM Marko Nousiainen.

Lue lisää