Juttuarkisto

Hirvenhiihtoa kehitetään kansainväliseksi kilpailulajiksi

Tikkakoskella hiihdettiin hirvenhiihdon SM-kilpailut 8.-10.3.2013, missä testattiin livekuvan lähettämistä kisakeskukseen ja Internettiin. Livekuvan lähettämiseen oli saatu Leader-tukea JyväsRiiheltä ja Maaseudun kehittämisyhdistys VIISARIlta.

Hirvenhiihto on Suomessa kehitetty laji, sen perustarkoitus on ohjata hirvenmetsästäjiä harjoittelemaan hirvenmetsästyksessä vaadittavia taitoja, ammuntaa ja etäisyyden arviointia, sekä ylläpitämään kuntoaan hirvenmetsästyskauden ulkopuolella. Lajin kesäinen muoto on hirvenjuoksu. Uusimpana kilpailumuotona ovat tulleet mukaan ns. tavalliselle metsästäjälle suunnatut hirvikävelyt ja hirvenhiihdon metsästäjäsarja, jossa suoritusajalla ei ole merkitystä. Nämä lajit ovat keskenään hyvin samankaltaiset, erona on se, että kesällä kävellään ja talvella hiihdetään.

Myös Ruotsista löytyy aktiivinen harrastajajoukko, jonka kanssa on Hirvenhiihto kansainväliseen tietoisuuteen -hankkeen myötä on aloitettu tiivis yhteistyö lajin kansainvälisen tunnettuuden lisäämiseksi.

Hanke järjesti joulukuussa 2012 yhteisseminaari mm. sääntöjen yhtenäistämiseksi ruotsalaisten harrastajien kanssa. Älvsbyssä järjestettyyn seminaariin osallistuivat Suomen ja Ruotsin metsästäjäliittojen sekä SM kisaorganisaation edustajia. Tikkakosken SM-kisoihin on tulossa kilpailijoita ja joukkueita myös Ruotsista.Ruotsissa lajin markkinoimiseksi tehty video antaa hyvän kuvan lajista.


Uutta näkyvyyttä hirvenhiihdolle

Hankkeessa on myös tavoitteen kehittää lajin kilpailuja yleisöystävällisempään suuntaan. Tikkakoskella 8. -10.3.2013 järjestettävissä Hirvenhiihdon SM-kilpailussa testattiin livekuvan välittämistä kilpailukeskuksessa ja Internetissä. Tikkakosken SM-kisoissa järjestettiin reaaliaikaista livestreaming -kuvaa kilpailukeskukseen sekä internettiin. Ampumapaikalle sijoitettiin kolme kameraa sekä yksi kamera pienoiskopteriin kuvaamaan ampumasuorituksia sekä ampumapaikalle saapumista ja sieltä poistumista. Internetin välityksellä pystyi seuraamaan tapahtumia reaaliajassa.

Lisätietoa tapahtumasta. www.smhirvenhiihdot2013.fi

Hirvenhiihto kansainväliseen tietoisuuteen -hankkeen toteutuksesta vastaavat MS-Lento ry, Sumiaisten Urheilumetsästäjät ry sekä Jokihaaran Seudun Erä ry. Leader-tukea hanke on saanut JyväsRiihelta ja Maaseudun kehittämisyhdistys VIISARIlta.


Palaa otsikoihin