Juttuarkisto

Innovative Village -hankkeen opintomatka Keski-Suomessa 10.-14.9.13

Ryhmä virolaisia ja pohjoisirlantilaisia Innovative Village -ihmisiä niin Leader-toimintaryhmistä kuin hankkeen kylistäkin kävi tutustumassa Keski-Suomeen ja JyväsRiihen rahoittamiin Leader-hankkeisiin.


Innovative Village -hankkeen* yhteistyökumppanit Pohjois-Irlannista ja Virosta saapuivat opintomatkalle Keski-Suomeen. Opintomatkan tarkoituksena oli tutustua aktiivisiin keskisuomalaisiin kyliin, kylätoimijoihin ja JyväsRiihi ry:n rahoittamiin hankkeisiin sekä oppia puolin ja toisin. Noin 15 ulkolaisen vieraan porukka koostui alueiden kyläaktiiveista ja Leader-ryhmien työntekijöistä. Opintoretkeen osallistuu myös paikallisia kyläläisiä ja JyväsRiihen hallitusjäseniä.

 

Opintomatkalaiset tutustuivat JyväsRiihen alueen kyliin:

- Keskiviikkona 11.9. käytiin mm. Höytiän kylällä, Kallioplanetaariossa Nyrölässä ja kylätalo Rientolassa Vesangassa.

- Torstaina 12.9. tutustuttiin  mm. Uuraisten kirkonkylän kouluun ja Kangashäkin kylään sekä nautittiin kahvit Uuraisten matkahuollon baarissa.

- Perjantaina 13.9. vuorossa oli mm. Säynätsalo-seura, Juurikkasaari, Säynätsalon kunnantalo, Alvar Aallon koetalo sekä Muuramen Innola.


Vieraat yöpyivät Marjoniemen vanhassa pappilassa Uuraisilla koko vierailun ajan 10.-14.9.


Ohjelmaan voi tutustua täältä:
http://www.jamk.fi/download/41415_Innovative_Village_opinto_ohjelma_nettiin.pdf


Lisätietoa:
- projektipäällikkö Outi Raatikainen, puh. 050 4120491, outi.raatikainen(at)jamk.fi
- www.jamk.fi/innovative-village

* Innovative Village - Kekseliäät kylät on kansainvälinen yhteistyöhanke, joka on rahoitettu EU:n maaseuturahaston Leader-ohjelmasta. Jyväskylän ammattikorkeakoulun, Maaseudun Kehittämisyhdistys Viisari ry:n ja JyväsRiihi ry:n yhteisessä hankkeessa etsitään kylälähtöisiä ratkaisuja kylien katoavien palveluiden ongelmaan.Palaa otsikoihin