Juttuarkisto

Kylätalousseminaarissa asiaa kylien liiketoiminnasta

Kylä Lähtee! – Kylien kehittämishanke järjesti Viitasaaren Kaupungintalolla la 27.4. Kylätalousseminaarin. Seminaarin aiheita olivat kylien liiketoimintaosaaminen, sopimuksellisuus ja internetin uudet mahdollisuudet.

Tervetuloakyltti web

Seminaarin aamupäivän aikana noin 30 kuulijaa sai kuulla alustukset kylien liiketoimintaosaamisesta, sopimuksellisuudesta ja internetin  uusista mahdollisuuksista.  Iltapäivällä aiheista keskusteltiin pienryhmissä. 

Ohjelman sisältöä:

  • Liiketoiminta kylässä parantaa kylän hyvinvointia.  Suomen Kylätoiminta ry:n liiketoiminta-asiamies Juha Kuisma alusti ja ratkoi kysymyksiä kylien liiketoimintaan liittyen.
  • Maaseutupolitiikan yhteistyöryhmän (YTR), maaseutuasumisen teemaryhmän erityisasiantuntija Heli Siirilä haastoi kuulijat mietimään ei vain miten kunta voi auttaa kylää, vaan myös miten kylä voi auttaa kuntaa. Kuulijat saivat kuulla monia käytännönläheisiä caseja sopimuksellisuudesta.
  • Visa Törmälä uusi ICT-hankkeesta kertoi Internetin tuomista mahdollisuuksista. Internetin merkitys useimpien arkipäivässä on erittäin suuri. Monia asia on mahdollista hoitaa verkossa. Muutos tarjoaa  uudenlaisen mahdollisuuden yhdistyksille ja yrityksille.  Jos on yhteydet käytössä, tarjoaa se uuden toimintaympäristön myös maaseudulle ja pitkien etäisyyksien Suomeen. Vaikka rakenteelliset muutokset vaikuttavat voimakkaasti maaseudun perinteisiin elinkeinoihin, tarjoaa globaali verkko vastaavasti uusia mahdollisuuksia. Niiden hyödyntämistä varten pitää olla aktiivinen ja avoin, sillä vanhat vastaukset eivät käy enää uusiin kysymyksiin. 
Lisätietoja: 
Projektikoordinaattori Mari Ikäheimonen, Kylä Lähtee! - hanke

Maaseudunkehittämisyhdistys Viisari ry, mari.ikaheimonen@viisari.fi, puh. 040 7630606

 


Palaa otsikoihin