Vieraskynä-blogi

Blogissa vieraskynää käyttävät maaseudun kehittäjät ympäri Keski-Suomea. Blogiteksteissä pohditaan mm. maaseudun kehittämistä, yritysrahoituksen hyödyntämistä ja ennen kaikkea nostetaan esille maaseudun kehittäjien moninaista työtä. 
Tervetuloa mukaan kirjoittajaksi!

Kehittäjän työtä oppimassa

Maalla kasvaneena ja takaisin maalle muuttaneena olen kiinnostunut maaseudun kehittämismahdollisuuksista, joten JyväsRiihi antoi oivan mahdollisuuden päästä seuraamaan Leader-toiminnan kautta toteutettavaa kehittämistyötä.

Olen kolmannen vuoden agrologiopiskelija Tarvaalassa, Jyväskylän ammattikorkeakoulussa. Sain mahdollisuuden suorittaa erikoistumisharjoitteluni JyväsRiihessä touko- ja kesäkuun aikana.

P1010130

Ennen harjoitteluani minulla oli aika vähän tietoa siitä, mitä kaikkea Leader-työ pitää sisällään. Parin kuukauden aikana sain kuitenkin melko hyvän käsityksen siitä, vaikkakin kaiken sisäistykseen ei näin lyhyt aika vielä riitä. Leader-työ on vaihtelevaa, monipuolista ja samanaikaisesti voi olla monta rautaa tulessa. Leader-ryhmät tekevät yhteistyötä monien eri toimijoiden kanssa ja verkostoiden ylläpitäminen on tärkeää. Maaseudun elinvoimaisuuden kehittäminen ja ylläpitäminen luovat pohjan Leader-toimintaan. He tekevät tärkeää työtä maaseudun asukkaiden, yritysten ja yhdistysten eteen. Taidankin kantaa oman korteni kekoon ja liittyä JyväsRiihen kannatusjäseneksi.

Harjoitteluni oli erittäin antoisa ja moninainen. Näin viimeistä harjoittelupäivää viettäessä voin vain ihmetellä, kuinka paljon voi näinkin lyhyessä ajassa päästä näkemään ja kokemaan. Minulla kävi hyvä tuuri, sillä ajanjaksoon osui kaksikin isompaa tapahtumaa, jotka toivat vaihtelevuutta tavallisiin toimistopäiviin. Sain osallistua Keski-Suomi Roadshow-kiertueelle sekä kansainväliseen maaseutuverkostojen tapahtumaan. Näin opiskelijana pidän verkostoitumista erittäin tärkeänä ja kyseiset tapahtumat olivat mainio aitiopaikka siihen. Tapasin todella paljon eri toimijoita, hankevetäjiä, asiantuntijoita sekä eurooppalaisia maaseutuverkoston ammattilaisia. Huikeaa!

Näin lopuksi haluan vielä kirjoittaa vieraskynällä kiitokset Pirjolle, Leenalle ja Jennille! Otitte minut hyvin vastaan alusta alkaen ja pääsin nopeasti mukaan teidän JyväsRiihi-tiimiin. Tästä on hyvä jatkaa kohti uusia seikkailuja!

Kesäterveisin,

Minna Häkkinen

Agrologiopiskelija

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

 

 


Palaa otsikoihin