Vieraskynä-blogi

Blogissa vieraskynää käyttävät maaseudun kehittäjät ympäri Keski-Suomea. Blogiteksteissä pohditaan mm. maaseudun kehittämistä, yritysrahoituksen hyödyntämistä ja ennen kaikkea nostetaan esille maaseudun kehittäjien moninaista työtä. 
Tervetuloa mukaan kirjoittajaksi!

Oma panos kotiseudun hyväksi

Pari vuotta sitten pääsin mukaan Leader-työhön ja hetkeäkään en ole asiaa katunut! Olen aina ollut kiinnostunut oman kotiseutuni kehittämisestä ja Vesurin hallituksessa voin antaa oman panokseni kotiseutuni hyväksi.

Vesurin toiminta kattaa Jämsän, Keuruun, Kuhmoisten, Multian ja Petäjäveden alueet. Leader-toiminnassa pääsemme rahoittamaan alueen yleishyödyllisiä ja elinkeinotoimintaa edistäviä hankkeita, kuten kylätalojen remontointeja sekä parantamaan yritysten toimintaedellytyksiä myöntämällä yrityksille investointitukia. Yritykset ja yhdistykset ovat hakeneet kiitettävästi rahoitusta erilaisten kehittämishankkeiden toteuttamiseen ja investointeihin ja me Vesurin hallituksessa olemme rahoittamalla päässeet edistämään näiden unelmien toteutumista.

Mielestäni on tärkeää, että maaseudun hankkeiden rahoituksesta päätetään lähellä ja päättämässä ovat ihmiset, jotka ovat aidosti kiinnostuneita alueen kehittämisestä ja joilla on paikallistuntemusta ja asiaosaamista. Hallituksessamme on jäseniä jokaisesta alueen kunnasta. Osa jäsenistä edustaa kuntia, osa alueen kolmatta sektoria ja osa maaseudun asukkaita. Päätöksiä on tekemässä ryhmä, jolla on riittävän paljon tietoa ja erilaisia näkökulmia päätöksenteon avoimuuden, tasapuolisuuden ja oikeudenmukaisuuden kannalta. 

Vaikka hallitusjäsenen tärkein rooli on hallitustyöskentely ja päätöksenteko, niin Leader-työ on paljon muutakin. Käymme tilaisuuksissa ja toritapahtumissa kertomassa Leader-toiminnasta ja hallitusjäsen on tuenhakijalle usein se ensimmäinen kontakti Leader-ryhmään. Kannustamme paikallisia ihmisiä kehittämään omaa kotiseutuaan ja synnyttämään uusia yrityksiä ja työpaikkoja.

Vaikka tehtävä vaatii hallitukselta paljon, pitkiä iltoja kokouksissa ja oman osaamisen jatkuvaa kehittämistä, silti se antaa vielä enemmän. Leader-työssä tutustuu moniin upeisiin ihmisiin, oppii tuntemaan kotiseutuaan paremmin ja näkee hankeaihioiden kehittyvän näkyviksi tuloksiksi. Mutta parasta, rahoituksemme avulla syntyy uusia yrityksiä ja jo toimivat yritykset pystyvät laajentumaan ja lisäämään työpaikkoja. Ilman työtä ei ole tulevaisuutta ja ilman rohkeita yrittäjiä ei maaseudulla ole tulevaisuutta.

Toivotankin teidät kaikki mukaan Leader-työhön! Osallistua voi liittymällä yhdistyksen jäseneksi tai tulemalla mukaan hanketoimintaan.

Mira Pitkäniemi

Vesuri-ryhmän varapuheenjohtaja

Kuhmoinen


 


Palaa otsikoihin