Veneilyelämyksiä Päijänteellä – Himos Laketours

Jämsäläinen ravintoloitsija Susanna Viiankorpi laajensi palveluvalikoimaansa venematkailuun. Päijänne tarjoaa uskomattomat maisemat ja elämykset, kun niihin vain osattaisiin tarttua. Maaseuturahoituksen tuella yrittäjä hankki ensimmäisen veneen retkien järjestämiseen.

Haluatko nähdä kaunista ja jylhää Päijännettä sekä kokea suomalaisen luonnon vesillä? Kuulla paikallisia tarinoita ja oppia historiasta? Tällaisten elämysten tarjoamisesta Viiankorpi haaveili kymmenen vuoden ajan. Koronapandemia hiljensi ravintolabisneksen, jolloin aikaa jäi venematkailu-ideansa kehittämiseen. 

– Olen itse innokas veneilijä ja minusta Päijänne on uskomattoman upea paikka! Tein ensin vähän tutkimusta ja benchmarkkausta aiheesta, ja kun ELY-keskuksestakin rohkaistiin viemään asiaa eteenpäin, niin uskaltauduin! 

Viiankorpi hankki Himos Laketours -yritykselle ensimmäisen Flipper 700 Dc avoveneen Keski-Suomen ELY-keskuksen maaseuturahoituksen tuella. 20 % tuki investoinnissa oli merkittävä, sillä ilman sitä hankintaa olisi tuskin tehty. Myös Keski-Suomen ELY-keskuksen yritysasiantuntijaa Panu Kässiä Viiankorpi kiittää monista hyvistä neuvoista ja tuesta. 

– Meiltä voi tilata sekä valmiita veneretkipaketteja että esittää toiveita myös räätälöidyistä retkistä. Päijänteeltä löytyy paljon mielenkiintoisia reittivaihtoehtoja ja kohteita. Veneretket vaihtelevat noin 1,5 tunnin retkistä kokopäiväretkiin. 

Retket tehdään kokeneiden ja navigaatiokoulutuksen saaneiden oppaiden ja kuskien kanssa. Veneeseen mahtuu kapteenin lisäksi noin 5-6 henkeä.

– Hyvä ruoka on aina tärkeä osa retkiä. Retket sisältävät juotavaa ja pikkupurtavaa. Retkieväät on mahdollista myös tilata meidän Hilpeä Hirvi -ravintolasta mukaan ja nauttia ne veneessä tai rantautua. 

Ensimmäiset veneretket järjestettiin kesällä 2021. 

– Asiakaspalaute on ollut pelkästään hyvää. Päijänne tekee luonnollisesti vaikutuksen kaikkiin, mutta myös meidän miehistöä ja palvelua kehutaan, joka on meille todella tärkeää. Asiakkailta saamme myös paljon ideoita palveluiden kehittämiseen. 

– Päijänteellä olisi kaikki mahdollisuudet olla Suomen Como-järvi, mutta paljon on vielä tekemistä, Susanna harmittelee. Tärkeää olisi kehittää mm. Päijänteen satamia, esimerkiksi Jämsän oma satama on jäänyt liian retuperälle. Korpilahden ja Jyväskylän satamat ovat esimerkkejä hyvästä kehittämisestä. 

Myös Visit Finland ja muut suuret matkailuorganisaatiot voisivat Viiankorven mukaan panostaa enemmän Päijänteen matkailun markkinointiin. 

– Pelkästään Päijänteen syntyhistoria on mielenkiintoinen tarina asiakkaille kerrottavaksi. Päijänne on kuin meri, sen olosuhteita täytyy pitää tarkkaan silmällä, mutta samalla se tarjoaa niin monipuolista koettavaa. Päijänteellä on runsaasti viihtyisiä uimarantoja ja pysähdyspaikkoja. Esimerkiksi Paatsalun laguunissa voi bongata majaviakin. 

Veneretkiä voi tilata suoraan Viiankorvelta, mutta myös Himos matkailun kautta. Veneretkiä voi ostaa myös lahjaksi.

Lisätietoa: 
Himos Lake Tours, Jämsä
ja Facebook: Himos LakeTours

Teksti: Virpi Heikkinen
Kuvat: Himos LakeTours

Jaa artikkeli:

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Hae sivuilta