Leader Keski-Suomi logo
poika kukka kädessä kukkapellolla

Amazing Keski-Suomi karttasarja

Keski-Suomen maaseudulla tehdään merkittävää työtä ilmaston ja ympäristön, tulevaisuuden hyväksi. Täällä on monipuoliset mahdollisuudet harrastaa ja liikkua sekä mielenkiintoisia matkailukohteita ja elämyksiä. Makumatkallekin täältä löytyy monenlaisia herkkuja ja erikoisuuksia. kuva Amazing Keski-Suomi kartat

Näitä esimerkkejä ja kohteita olemme koonneet karttasarjaamme Amazing Keski-Suomi!

• Liiku ja harrasta Keski-Suomen maaseudulla
• Hämmästyttävä Keski-Suomi, matkailukartta
•Aitojen makujen Keski-Suomi, ruokakartta
• Arjen ilmastotekoja ja älykkäitä ratkaisuja, Keski-Suomi

Liikunta- ja harrastuspaikkoja Keski-Suomen maaseudulle – maaseuturahasto avainasemassa
Keski-Suomessa vapaa-ajanmahdollisuudet ovat parantuneet, kun maaseudulle on kunnostettu ja rakennettu uusia liikunta- ja harrastuspaikkoja. Erinomaisista harrastuspaikoista hyötyvät asukkaat ja maaseudulla piipahtavat matkailijat, harrastajat ja vapaa-ajanasukkaat.

Eri puolille maakuntaa on syntynyt maaseuturahoituksen ja aktiivisten asukkaiden ansiosta liikuntahalleja, luontopolkuja, laavuja, latuja, uimarantoja, kokoontumispaikkoja, leikkipaikkoja ja kulttuurikohteita. Kaikille avoimiin kohteisiin on panostettu rahaa ja lukuisia talkootunteja.

Maaseuturahoituksen avulla Keski-Suomeen on rakennettu tai korjattu yli 200 harraste- ja liikuntapaikkaa viimeisen viiden vuoden aikana. Maakuntaan tehtyjä uusia liikuntapaikkoja ovat muun muassa maastopyöräreitistö Kuhmoisissa, Bmx-pyörärata Laukaassa, Riihon näköalatorni Keuruulla, Harsunkankaan kuntoportaat Kyyjärvellä ja Häähninmäen retkeilyalue Hankasalmella. Vain muutaman mainitaksemme.

Liikunta- ja harrastekartta_Keski-Suomi
(pdf, ei saavutettava, avautuu uuteen ikkunaan)

Lähde lähimatkalle hämmästyttävään Keski-Suomeen
Yhä useampi etsii nykyään kaukomatkan sijaan elämyksiä omasta kotimaasta, kotikunnasta tai sen lähiseuduilta. Keski-Suomen maaseudulla on paljon matkailukohteita, jotka sopivat niin lapsiperheen, seikkailunhaluisen kuin kulttuurin ystävänkin makuun.

Keski-Suomessa voi viettää elämyksellisen loman. Matkailun vahvuudet ovat juuri maaseudulla: luonnon rauhaa, ruuhkattomuutta, puhtautta ja aitoutta. On luontokohteita, maatilamatkailua, kesäkahviloita, kesäteattereita, näkötorneja ja uimarantoja. Useimpia niistä on kehitetty paikallisin voimin ja EU:n maaseuturahoitusta hyödyntäen.

Matkailukartta Keski-Suomi
(pdf, ei saavutettava, avautuu uuteen ikkunaan)

Tutustu myös: Tee se Suomessa -lähimatkailua maaseudulla 

Keski-Suomen ruokakartta kutsuu tutustumaan lähellä tuotettuun ruokaan
Keski-Suomen ruokakarttaan on koottu esimerkkejä Keski-Suomessa tuotettavista raaka-aineista ja elintarvikkeista, joita voi ostaa suoramyyntitiloilta tai kauppojen hyllyiltä. Ruokakartan avulla halutaan esitellä maukasta ja monipuolista ruokamaakuntaamme. Keski-Suomesta löytyy runsaasti mahtavia tuotteita ja raaka-aineita, joita kannattaa ehdottomasti hyödyntää päivittäin. Lähellä tuotettua ja jalostettua ruokaa käyttämällä luodaan työtä ja toimeentuloa maakuntaan.

Keski-Suomen ruokakartta (2019)
(pdf, ei saavutettava, avautuu uuteen ikkunaan)

Arjen ilmastotekoja ja älykkäitä ratkaisuja – esimerkkejä ja mallia muillekin
Keski-Suomen maaseudulla tehdään merkittävää työtä ilmaston ja ympäristön, tulevaisuuden hyväksi.

Oppaamme on tehty innostamaan ja inspiroimaan myös muita toteuttamaan arjen ilmastotekoja ja älykkäitä ratkaisuja. Oppaassa esitellään keskisuomalaisia hankkeita, toimenpiteitä ja ratkaisuja. Opas on jaoteltu kymmeneen eri teemaan. Kaikkia oppaassa olevia esimerkkejä on tuettu maaseuturahoituksella, joko Keski-Suomen Leader-ryhmien tai ELY-keskuksen tuella. Pieniä ja suuria tekoja!

Julkaisu Arjen ilmastoteot ja älykkäät ratkaisut KS maaseudulla (2020)
(pdf, ei saavutettava, avautuu uuteen ikkunaan)

 

Julkaisut on tuotettu Keski-Suomen Leader-ryhmien viestintähankkeissa (2020-2022)

Jaa artikkeli:

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Hae sivuilta