Leader Keski-Suomi logo
nisulan kylätalo toivakka

Tutkimus: Maaseudun kehittämiselle suomalaisten vahva tuki – yli kaksi kolmesta toivoo päättäjiltä toimia, joilla maaseutu pysyy asuttuna

Suomalaisista lähes 70 prosenttia kannattaa maaseutuasumisen tukemista verovaroista. Keskustaa kannattavista lähes kaikki antavat tukensa maaseudun asuttuna pitämisen tukemiselle. Myös perussuomalaisten kannattajat suhtautuvat hyvin myönteisesti. Kokoomuksen kannattajissa on eniten vastustajia. Alueellisesti kannatusluvut ovat korkeimmat Pohjois- ja Itä-Suomessa, jossa asukkaista 80 prosenttia toivoo tukea maaseutuasumiselle. Pääkaupunkiseudullakin lähes 60 prosenttia katsoo, että verovaroja tulee ohjata maaseudun asuttuna pysymiseen.

Maaseudun kehittämiselle suomalaisten vahva tuki – yli kaksi kolmesta toivoo päättäjiltä toimia, joilla maaseutu pysyy asuttuna

Suomen Kylät ry:n, MTK:n ja Maaseudun Tulevaisuuden teettämän kyselytutkimuksen mukaan suomalaiset näkevät vahvasti, että päättäjien tulee panostaa maaseudun elinvoimaan ja varmistaa asumisen edellytyksien säilyminen myös maaseudulla. Kyselyyn vastanneista 68 prosenttia kannattaa maaseutuasumisen tukemista verovaroista. 16 prosenttia vastustaa tukea ja saman verran on kannastaan epävarmoja. Tukea maaseutuasumiselle kannattaa noin kolme miljoonaa suomalaista. Verrattuna vuoden 2019 alkupuolella toteutettuun vastaavaan kyselytutkimukseen tuen kannatus on noussut neljä prosenttiyksikköä ja vastustus vähentynyt kolmella prosenttiyksiköllä.

”Halu ohjata verovaroja maaseudun kehittämiseen ja asuttuna pitämiseen on vahva viesti päättäjien suuntaan. Tulevalla hallituskaudella tarvitaan konkreettisia tekoja, jotta maaseutu todella pysyy asuttuna ja siellä edelleen voi asua ja yrittää. Esimerkiksi tietoliikenneyhteydet täytyy saada toimimaan koko Suomessa ja liikkuvia palveluita pitää kehittää ihan jokaisella hyvinvointialueella”

Lisätietoa Suomen kylien sivuilta. 

Jaa artikkeli:

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Hae sivuilta