Leader Keski-Suomi logo
ihminen tekemässä työtä kylä vihko

Ohjeita käynnissä oleville maaseudun hankkeille – jatkoaikojen hakeminen ja maksatukset

Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman 2014-2020 tukipäätösten teko päättyi 31.12.2022 ja hankkeiden toteutusajat päättyvät tukipäätöksen mukaisessa ajassa.

ELY-keskus voi myöntää hankkeen toteutukselle jatkoaikaa perustellusta syystä. Jatkoaikaa on haettava ennen hankkeen toteutusajan päättymistä. Huomioi, että ohjelmakauden sulkemisen määräajat rajoittavat jatkoaikojen myöntämistä. Ole yhteydessä ELY-keskukseen tai paikalliseen Leader-ryhmään hyvissä ajoin, mikäli hankkeen toteutukseen on tulossa muutoksia.

Hankkeiden loppumaksuhakemukset on jätettävä voimassa olevan lainsäädännön mukaisessa ajassa. Kehittämishankkeiden ja yritystukien osalta neljän kuukauden sisällä hankkeen loppumispäivästä. Tarkista hankkeesi toteutusaika ja tuen viimeisen erän maksuhakemuksen jättämisen määräaika tukipäätöksestä. Maksuhakemukset on kuitenkin hyvä tehdä heti, kun se on mahdollista, eikä odottaa määräajan kulumista loppuun. Huolehdithan, että maksuhakemus sisältää kaikki tarvittavat liitteet, jolloin hakemuksen käsittely nopeutuu.

Nämä ohjeet koskevat sekä Keski-Suomen ELY-keskuksen että Leader-ryhmien käynnissä olevia hankkeita (rahoituskaudelta 2014-2022).

Jaa artikkeli:

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Hae sivuilta