ihmisiä tietokoneella

Pienhankkeet nyt haettavissa

Kylätalolle ilmalämpöpumppu? Lähileikkipuistoon uusia telineitä? Vai ehkä uusi kesätapahtuma kylälle? Näihin ja moneen muuhun pienempään yleishyödylliseen tarkoitukseen käytettävään hankintaan on nyt Maaseutukehitykseltä haettavissa rahoitusta pienhankkeella. Sen avulla alueiden asukkaat voivat vaikuttaa kotiseutunsa kehittämiseen matalalla kynnyksellä.

Hankintojen lisäksi tuella voi kunnostaa yhteisiä tiloja, tehdä pieniä remontteja ja ostaa asiantuntija-apua erilaisten selvitysten tai kehityssuunnitelmien tekemiseen. Pienhankkeita on siis kahta tyyppiä: investointeja ja kehittämistä. Investointiin tarkoitetulla pienhankkeella voi tehdä pieniä laite- tai kalustohankintoja tai rakentaa ja kunnostaa rakennuksia tai rakennelmia. Kehittämiseen tarkoitetuilla pienhankkeilla voi kehittää ja kokeilla uusia tapahtumia, järjestää opintomatkoja sekä laatia erilaisia selvityksiä tai kehittämissuunnitelmia.

Pienhankkeen kokonaiskustannukset voivat olla enintään 8 000 euroa. Pienin myönnettävä tuen määrä on 1 000 euroa, mikä tarkoittaa kehittämisen osalta vähintään 1 250 euron kustannuksia ja investoinnin osalta 1 550 euron kustannuksia. Pienhankkeiden tukiprosentit ovat 80 % (kehittäminen) ja 65 % (investointi).

Tuki maksetaan jälkikäteen, eli kustannukset pitää maksaa ensin itse. Hankintoja ei kannata tehdä ennen kuin on saanut Leader-ryhmästä tiedon siitä, että hakemus on hyväksytty. Kun tuki haetaan maksuun, on osoitettava, että sillä on saatu aikaan se lopputulos, johon tuki on myönnetty. Kuitteja tai muita tositteita ei maksua haettaessa tarvitse esittää.

Tuki on tarkoitettu maaseudulla toimiville yhdistyksille, seuroille, järjestöille sekä muille julkis- tai yksityisoikeudellisille yhteisöille. Kunta ei voi saada tukea. Rahoitettavien pienhankkeiden tulee vastata Maaseutukehityksen kehittämisstrategian tavoitteita.

Pienhankkeen menettelyt ovat kevennettyjä mm. hankesuunnitelman ja maksatuksen osalta. Hakemus täytetään sähköisesti Hyrrä-asiointipalvelussa. Olethan ennen hakemista yhteydessä Maaseutukehityksen toimistoon, kerromme lisätietoja pienhankkeista ja neuvomme hakemuksen teossa.

Ruokaviraston sivuilla pienhankkeista.

Jaa artikkeli:

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Hae sivuilta