Leader Maaseutukehitys -logo

Rahoituksen hakeminen

Leader-rahoitusta haetaan sähköisesti Hyrrä-järjestelmässä, joka toimii kaikkien hanke- ja yritystukien asiointikanavana. Hyrrä-järjestelmän käyttöohjeet ja kirjautumislinkki löytyvät Ruokaviraston Hyrrä-sivuilta.

Rahoitettavan hankkeen voi aloittaa omalla riskillä vasta, kun hakemus on tullut vireille. Tätä emme kuitenkaan suosittele, vaan varminta on odottaa tukipäätös ennen kuin kustannuksia hankkeelle syntyy.

Hyrrän käyttöön tarvitaan hakijan edustajalle Suomi.fi palvelussa tehdyt valtuutukset hoitaa yhdistyksen asioita Hyrrässä.

tietokone koira laajakaista

Näin hakemusprosessi etenee Hyrrässä

Ota yhteyttä Leader Maaseutukehityksen työntekijöihin ennen hakemuksen tekemistä. Hanketta kannattaa suunnitella ja ohjeisiin perehtyä ennen Hyrrään kirjautumista. Hyrrään kirjautumista varten tarvitaan hakemuksen täyttäjän henkilökohtaiset pankkitunnukset, joten muista pitää ne mukanasi hakemuksen tekohetkellä.

  1. Täytä hakemus ja lähetä se sähköisesti viranomaiselle (Leader-ryhmä) Hyrrässä. Hyrrä ohjaa ja opastaa sinua hakemuksen täyttämisessä, tarvittavien liitteiden lisäämisessä ja lähettämisessä. Hakemus allekirjoitetaan sähköisesti.
  2. Saat ilmoituksen siitä, että hakemuksesi on tullut vireille. Jos hakemusta tarvitsee täydentää, saat asiasta täydennyspyynnön.
  3. Kun hakemuksesi on käsitelty, saat tukipäätöksen Hyrrän kautta.
  4. Kun olet aloittanut hankkeen ja kustannuksia on syntynyt, hae maksua Hyrrässä. Jos maksuhakemusta tarvitsee täydentää, toimita täydennykset Hyrrän kautta. Kun maksupäätös on tehty, saat tiedon siitä Hyrrään ja rahat tulevat tilille.

Kaikki toimittamasi hakemukset tietoineen tallentuvat Hyrrään, josta ne ovat myöhemminkin sekä sinun että viranomaisen saatavilla.

Hae sivuilta