Leader Maaseutukehitys -logo

Kuinka haet rahoitusta

Näiltä sivuilta löydät tietoa siitä, miten rahoitusta haetaan ja miten hakuprosessi etenee. Lisäksi löydät hankkeiden valintaa ohjaavan paikallisen maaseudun kehittämisstrategian ja sen valintakriteerit.

Taideteos ripustettuna seinälle Kineettisen taiteen Talossa.

Maaseutukehityksen rahoituksen haku kaudella 2023-2027

Hankkeilla edistetään Suomen CAP-suunnitelman tavoitteiden toteutumista paikallisella tasolla (CAP = Common Agricultural Policy, yhteinen maatalouspolitiikka), alueellisen eli maakunnallisen maaseutustrategian ja eritoten paikallisen maaseudun kehittämisstrategian “Mahdollistava Maaseutukehitys 2023-2027” tavoitteita. Paikallisen strategian pääteemat ovat:

  1. Kehittyvät yritykset ja elinkeinot (15 % rahoituksesta)
  2. Uudistuvat ja älykkäät yhteisöt (40 % rahoituksesta)
  3. Kestävät ilmasto- ja ympäristöratkaisut (45 % rahoituksesta)

 

Maaseutukehityksen rahoituksen haku kaudella 2014-2022 (rahoitus loppunut)

Maaseutukehityksen rahoittamilla hankkeilla edistetään valtakunnallisen Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman, alueellisen eli maakunnallisen maaseutustrategian  ja eritoten paikallisen maaseudun kehittämisstrategian “Maaseutukehitys 2014-2020” tavoitteita. Paikallisen strategian pääteemat olivat:

1) Elinkeinot ja yrittäjyys

2) Asuminen ja ympäristö

3) Yhteisöllisyys

Päätöksen saaneita hankkeita on käynnissä vielä vuoteen 2024 asti. Uusia hakemuksia ei voida enää rahoittaa, koska ohjelmakauden päätöksenteko on päättynyt. Ole yhteydessä toimistolle hankkeen toteutukseen, maksuun ja lopettamiseen liittyvissä kysymyksissä.

Hae sivuilta