Leader Maaseutukehitys -logo

Ensimmäiset avustukset Nuoriso Leaderissa jaettu

Helmikuussa avattu Nuoriso Leader -rahoitus on Maaseutukehitys ry:n uusi kokeilu, johon on tälle vuodelle varattu 5 000 euroa. Tarkoituksena on kannustaa nuorisoa omaehtoiseen kehittämistoimeen, saada aikaan uutta toimintaa Hankasalmelle, Joutsaan, Konnevedelle, Luhankaan ja Toivakkaan sekä tehdä nuorille tutuksi kehittämis- ja projektitoimintaa. Nuoriso Leaderin ensimmäiset tuensaajat ovat Hankasalmella ja Toivakassa.

HaKoPo-jalkapallojoukkueen pelaajat kentällä.
Hankasalmen HaKoPo

Hankasalmella ryhmä 18–20-vuotiaita ei jäänyt harmittelemaan kunnasta puuttuvaa jalkapallotoimintaa vaan perusti oman joukkueen. HaKoPo:n tavoitteita onkin juurruttaa jalkapallokulttuuri Hankasalmelle, edustusjoukkue pelaamaan ensin Mikkelin Rautaliigassa ja myöhemmin Suomen jalkapalloliiton divarissa sekä tarjota lapsille ja nuorille harrastuskerhoja. Nuoriso Leaderista palloilijat saivat tukea varusteisiin sekä kausimaksuun.

Toivakan Kankaisten kylältä kolme 13-vuotiasta ideoi Kankaisten keikkakiidon. Projektin tarkoituksena on mahdollistaa kotikylältä kulttuuriretki bussilla Jyväskylään teatteriin, museoon, Jypin tai Happeen peliin. Haun kohteena oli matkakulujen kattaminen.

“Tosi hienoa, että saatiin heti ensimmäiseen hakuun hyviä hakemuksia. Toivotamme kovasti tsemppiä nyt tukea saaneille nuorille toiminnan järjestämiseen. Toivottavasti saamme jatkossakin hakemuksia, ja myös muiden kuntien alueelta, sillä nuorten omien ideoiden toteuttamiseen tämä rahoitus on tarkoitettu”, sanoo Maaseutukehitys ry:n toiminnanjohtaja Tiina Seppälä.

Nuoriso Leaderin tarkoituksena on saada nuorista lähtevää uutta toimintaa ja kokeiluja tai kehittää jo olemassa olevaa toimintaa. Rahoitusta voivat saada Maaseutukehityksen toiminta-alueella 13–25-vuotiaat nuoret. Projektien teemat ovat vapaita, mutta niiden on kuitenkin oltava konkreettisia ja toteutettavissa. Toiminnan tavoitteena on yhdessä tekeminen ja mahdollisimman monelle saatava hyöty.

Seuraavien Nuoriso Leader -hakemusten täytyy olla palautettuna 18.8.2023 mennessä. Lisätietoa löydät  Nuoriso Leader -sivultamme.

Jaa artikkeli:

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Hae sivuilta