Leader Maaseutukehitys -logo
kuvituskuva

Maaseutukehityksen uutiskirje 3/2023 ilmestynyt

Hyvä lukijamme!

Tervetuloa lukemaan Maaseutukehityksen uutiskirjettä. Uutisemme liittyvät tällä kertaa tulossa olevaan vuosikokoukseen, viestintäammattilaisen rekrytointiin, käynnissä olevaan Nuoriso Leader hakuun ja ajankohtaisiin webinaareihin sekä auki oleviin rahoitushakuihin. Pääset myös tutustumaan Joutsan raviradan kunnostuksesta ja seuran toiminnasta kertovaan hanketarinaan. Antoisia lukuhetkiä! Uutiskirje -sivulle pääset tästä.


Maaseutukehityksen vuosikokous 26.4.2023 Karoliinan Kestikievarissa Leivonmäellä

Maaseutukehityksen vuosikokous pidetään tällä kertaa Joutsan Leivonmäellä Karoliinan Kestikievarissa keskiviikkona 26.4.2023 klo 18.30 alkaen. Kahvit ovat tarjolla jo klo 18 alkaen.Tervetuloa mukaan päättämään yhdistyksen toimintaa koskevista vuosikokousasioista ja valitsemaan muun muassa yhdistyksen erovuoroisten hallituksen jäsenten tilalle uusia jäseniä.
Vielä ehdit hyvin liittyä yhdistyksen henkilöjäseneksi ennen vuosikokousta, jos et vielä ole! Yhteisöjäsenet ehtivät myös kirjoittaa valtakirjan edustajilleen mukaan kokoukseen.

Etsimme viestinnän asiantuntijaa‍

Maaseutukehitys ry hakee viestinnän asiantuntijaa rahoitettujen hankkeiden vaikuttavuudesta viestimiseen ja inspiroivien esimerkkien esille tuomiseen. Tehtäviin kuuluu myös monikanavainen viestiminen rahoitusmahdollisuuksista, hanketoimijoiden ohjaamista ja verkostojen kehittämistä.

Haemme henkilöä, joka pystyy suunnittelemaan ja toteuttamaan monikanavaista viestintää sekä tuottamaan erilaisia viestintäkokonaisuuksia materiaaleineen. Sisällöntuotanto verkkosivuille ja somekanaviin sekä erilaisten tilaisuuksien ja tapahtumien järjestäminen ovat tärkeä osa työtä. Ensisijaisesti haemme motivoitunutta, itsenäiseen työskentelyyn kykenevää ja idearikasta viestinnän ammattilaista.

Toivomme sinulta:

– soveltuvaa koulutusta korkea-asteelta

– erinomaista tekstin tuottamisen taitoa

– kokemusta monipuolisesta ja monikanavaisesta viestinnästä

– kokemusta videoinnista, valokuvaamisesta, kuvankäsittelystä ja editoinnista

– organisointikykyä ja vuorovaikutustaitoja

– kokemus hanke- ja yhdistystoiminnasta sekä Maaseutukehityksen toiminta-alueen tuntemus katsotaan eduksi

Työtehtävät ovat vaihtelevia ja sisältävät satunnaista ilta– ja viikonlopputyötä. Työ edellyttää liikkumista Maaseutukehityksen alueella (Hankasalmi, Joutsa, Konnevesi, Luhanka ja Toivakka). Oman auton käyttö on välttämätöntä.

Työn aloitus sopimuksen mukaan. Työsuhde on vuoden mittainen ja määräaikainen. Työlle on jatkomahdollisuus rahoituksesta riippuen. Työssä noudatetaan 6 kk:n koeaikaa.

Lähetä hakemuksesi, cv ja palkkatoiveesi osoitteeseen maaseutukehitys@gmail.com 21.4.2023 klo 16 mennessä. Lisätietoja tehtävästä antavat toiminnanjohtaja Tiina Seppälä puh. 040 755 5115 tai talouspäällikkö Anja Kauppinen puh. 040 538 9180.


Nuoriso Leader -rahoitus nyt haettavissa

Maaseutukehitys ry (eli Leader Maaseutukehitys) on avannut 1.2.2023 haun nuorten omille pienille projekteille. Nuoriso Leader -rahoitus on tarkoitettu 13-25 -vuotiaille nuorille heidän omaehtoisiin projekteihinsa Maaseutukehityksen toiminta-alueella (Hankasalmi, Joutsa, Konnevesi, Luhanka ja Toivakka).

HUOMIO: 10.4.2023 mennessä saapuneet hakemukset käsitellään hallituksessa 26.4.2023! Ota yhteyttä, jos suunnittelet hakemuksen jättämistä!

Asiasta tarkempaa tietoa sekä säännöt ja hakulomake nettisivuillamme.


Ideat itämään -webinaari‍ 5.4.2023

EU:n maaseuturahoituksessa on käynnistynyt uusi rahoituskausi 2023-2027. Mitä se tarkoittaa Keski-Suomessa? Mihin rahoitusta seuraavien vuosien aikana suunnataan, mitä Keski-Suomessa halutaan maaseudulla erityisesti kehittää? Millaisia tukimuotoja on uudella kaudella yrittäjille ja yhteisöille? Milloin rahoitusta voi alkaa hakemaan?

Aika: keskiviikko 5. huhtikuuta 2023, klo 15-17
Paikka: Youtube-livelähetys

Tervetuloa kuulolle webinaariimme, suoraan lähetykseen Youtubessa! Tilaisuuden tallenteen voi katsoa myös jälkikäteen. 

Järjestäjinä Keski-Suomen ELY-keskus ja Keski-Suomen Leader-ryhmät.


Maaseutuasumisen webinaari‍ 12.4.2023

Tervetuloa mukaan webinaariin, jossa on aiheena maaseutuasuminen ja sen markkinointi sekä edistäminen. Tilaisuudessa esitellään kokemuksia ja hyviä esimerkkejä niin meiltä Keski-Suomesta kuin muualtakin Suomesta. Mukana on esimerkiksi kuntien ja kylien markkinointihankkeita. Niiden kautta saamme vinkkejä maaseutuasumisen hankkeistamiseen ja kuulemme miten teemaa tuetaan maaseutuohjelmasta uudella rahoituskaudella.

Aika: ke 12.4. klo 15-17
Paikka: Teams

Mukana mm.

  • Johanna Niilivuo, Suomen kylien maallemuuton asiantuntija
  • Lanneveden kylä Saarijärveltä
  • Äijälän kylä Laukaasta
  • Pohjoisen Keski-Suomen Sydän Suomessa -markkinointihanke
  • Kodiksi Konnevesi -markkinointihanke sekä
  • Pohjoisen Korpilahden kylät.Tervetuloa mukaan! Ilmoittautuneet saavat Teams-linkin sähköpostiinsa.
    Lisätietoa ja ilmoittautuminen.

Vielä ehtii seurantalojen energia-avustusten hakuun

Suomen Kotiseutuliitto on avannut energia-avustusten haun opetus- ja kulttuuriministeriön toimeksiannosta. Avustuksella pyritään turvaamaan yhteisöllisessä käytössä olevien seurantalojen toimintaedellytyksiä energiakriisin aikana. Hakuaika päättyy 11. huhtikuuta 2023 kello 16. Kotiseutuliiton hallitus tekee avustuspäätökset toukokuun aikana. Tukea myönnetään kohonneista energiakuluista vuoden 2022 lokakuun alusta huhtikuun 2023 loppuun kestävällä ajalla aiheutuneisiin kustannuksiin. Tukea voivat saada esimerkiksi nuorisoseurat, työväenyhdistykset, kyläyhdistykset, maamiesseurat, pienviljelijäin yhdistykset ja osastot, raittiusyhdistykset, marttayhdistykset, VPK-yhdistykset, kotiseutuyhdistykset, maataloustuottajain yhdistykset, manttaalisäätiöt, puolueosastot ja urheiluseurat sekä muut vastaavat yleishyödylliset yhteisöt. Kunnat, kuntayhtymät tai rekisteröimättömät yhteisöt eivät ole avustuskelpoisia.

Avustuksen kohteena olevan rakennuksen tulee olla vapaassa kansalaiskäytössä. Rakennuksessa tulee olla ainakin yksi suuri kokoontumistila ja sitä palvelevia yleisiä tiloja. Avustusta ei voida myöntää esimerkiksi vain rajatun kansalaispiirin käytössä oleville tai pelkästään kesällä käytettäville rakennuksille. Energia-avustusta haetaan ensisijaisesti sähköisellä lomakkeella. Yhteisön valtuuttaman henkilön tulee ensin hakea tunnukset hakujärjestelmään ja täyttää sen jälkeen hakulomake.

Energia-avustuksen hakuilmoitus ja hakuohjeet löytyvät osoitteesta:
www.kotiseutuliitto.fi/seurantalot/seurantalojen-energia-avustus-2023
Hakijoita neuvoo ja ohjaa energia-avustuskoordinaattori Elina Vulli, puh. 044 972 2825, energiatuki@kotiseutuliitto.fi


Tunnetko jo Töitä Suomesta -palvelun?

Töitä Suomesta on suomalaisen maaseudun töiden ja tekijöinen ykkösasiantuntija. Tästä maaseudun henkilöstöpalveluyrityksestä löytyy palveluita niin työnhakijoille kuin työnantajillekin. Avoimet työpaikat ja kausityön pankki kannattaa käydä tarkastamassa, jos olet työnhakija. Työnantajalle löytyy puolestaan esimerkiksi rekrytointipalvelua niin kotimaassa kuin ulkomailla, henkilöarviointipalveluja sekä työhyvinvointikartoitukset. Käy tutustumassa tarkemmin palveluun: https://toitasuomesta.fi/


Hanke- ja yritystarinoita‍

Joutsan ravirataa kunnostettiin

Joutsan ravirata sijaitsee Kangasniementien varressa vajaan kolmen kilometrin päässä Joutsan keskustasta. Joutsan Hevosystäväinseura ry vastaa raviradan kunnostuksesta ja ylläpidosta.

Raviradan katsomoalueelle on Leader Maaseutukehityksen tuella rakennettu tapahtumakatos, radan ulkoreunaan puinen aita ja tie radan eteläpäädyssä olevalta parkkipaikalta katsomoalueelle. Toimenpiteillä on parannettu alueen toimivuutta tapahtumakäytössä ja sitä kautta myös tapahtumien turvallisuutta ja esteettömyyttä.

 Lue hanketarina kokonaisuudessaan täältä!

Jaa artikkeli:

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Hae sivuilta