Leader Maaseutukehitys -logo
kuvassa poreamme LomaLeivossa

Porealtaat toivat lisää majoittujia

LomaLeivo hankki Leader-rahoituksella porealtaat ja osoitti, että hyvin suunnitellusti jo pienilläkin investoinneilla voidaan saada paljon aikaan.

Joutsassa Leivonmäen kansallispuiston tuntumasta löytyy viihtyisiä lomamökkejä, joita markkinoidaan nimellä LomaLeivo. Mökkivuokrausta tarjoaa yrittäjäpariskunta Viola ja Kalevi Fredin.

– Olemme panostaneet lomaviihtyvyyteen ja mökkimme ovat moderneja, kauniita ja korkeimman eli viiden tähden Malo-luokituksen mukaisia lomakoteja, Viola Fredin kertoo.

Mökkejä vuokrataan erityisesti perheille ja ystäväporukoille.Viola Fredin

– Koska olemme täällä keskellä Suomea, aika paljon kaveriporukat tulevat ympäri ämpäri Suomea ja löytävät täältä kivan paikan, missä majoittua. Meillä käy nykyisin aika ajoin myös ulkomaisia vieraita. He yleensä löytävät meille hotellivaraussivustojen kautta.

Mökkivieraat käyvät usein nauttimassa kansallispuiston poluista, laduista ja maisemista, ja kesäisin on mahdollista harrastaa vesiaktiviteetteja, kuten suppailua tai melomista. Syksyisin metsän antimista innostuvat voivat osallistua Violan vetämälle sieniretkelle lähimaastoon.

Lapsiperheet tykkäävät käydä myös tutustumassa Fredinien pyörittämään Röykkälän lammastilaan ja sen ohessa olevaan pieneen puotiin. Viime kesänä Fredinit alkoivat tarjota lammaspaimenlomia eli he hakivat tilalleen ”lammaspaimenia”, jotka lomailun ohessa huolehtivat lampaiden tarpeista, kuten aitojen kunnossapidosta ja eläinten tarkkailusta.

Pieniä investointeja ja markkinointia

LomaLeivon mökit on saanut Leaderin kautta rahoitusta pienimuotoisiin investointeihin, joiden avulla mökeille on saatu myytyä lisävuorokausia ja siten parannettua yrityksen toiminnan kannattavuutta.

– Leader-rahoituksella hankimme kahdelle mökille aina lämpimät ulkoporealtaat. Ihan selvästi hankinnalla on ollut merkitystä. Asensimme porealtaat toissa kesänä, ja myyntiluvut ovat jo osoittaneet, että niistä on ollut apua myynnissä ja markkinoinnissa, Viola kertoo.

– Olemme myös panostaneet siihen, että näymme sosiaalisessa mediassa. Netissä pitää tietysti olla tuoreet tiedot. Lisäksi on tärkeää näkyä niin Instagramissa, Facebookissa kuin Twitterissäkin. Nämä ovat kaikki niitä nykyajan juttuja, vinkkaa Viola.

Yritys on saanut investointitukea maaseuturahastosta Leader Maaseutukehitykseltä.

Lisätietoa: Lomaleivo.fi

Teksti ja kuvat Maria Markus
(poreallaskuva LomaLeivo)

Jaa artikkeli:

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Hae sivuilta