Leader Maaseutukehitys -logo

Yhteisöllinen musiikkivideo tekeillä Hankasalmella Steve´n Seagullsin kanssa

Kauniina heinäkuisena iltana Hankasalmen Hankamäessä järjestettiin tapahtuma, jossa sadat hankasalmelaiset ja monet kauempaakin tulleet nauttivat hyvästä musiikista ja toistensa seurasta. Tapahtumassa kuvattiin otoksia Hankasalmen kunnan tulevaan juhlavideoon. Tapahtumassa ja videolla pääesiintyjänä on paikkakunnan ylpeys, kansainvälistä mainetta nauttiva country-yhtye Steve ´n Seagulls. Hankkeesta vastaa Hankasalmen elävän kulttuurin yhdistys.

Hankasalmen kunta täyttää tänä vuonna 150 vuotta ja sitä on haluttu juhlistaa tekemällä kuntalaisten kanssa yhteisöllinen musiikkivideo. Hanketta luotsaa Jesi Blomgren Hankasalmen elävän kulttuurin yhdistyksestä, HELKUsta.

– On aivan mahtavaa, että saimme videolle mukaan nimenomaan Hankasalmeen vahvasti linkittyvän Steve ´n Seagullsin!

Keskisuomalaista alkuperää edustava Steve ´n Seagulls -yhtye esittää bluegrass-versioita tunnetuista hard rock- ja metallikappaleista. Yhtyeen kansainvälinen läpimurtohitti oli heidän versionsa AC/DC:n Thunderstruck -kappaleesta, jonka jälkeen monista muistakin kappaleista on tullut kansainvälisiä hittejä.

Keikan aikana yhtyeen laulaja Remmel, eli Tomi Tajakka, kertoi, että yhtye on tehnyt noin kymmenen videotaan nimenomaan Hankasalmella. Yhtyeen videoilla on satoja miljoonia katselukertoja Youtubessa.

– Tulevalle musiikkivideolle bändi tekee täysin uuden biisin, Blomgren sanoo. Uusi kappale tulee olemaan meillekin täysi yllätys, joten onhan tämä aika kutkuttava tilanne!

– Videota tekemässä meillä on Jaakko Manninen, joka on tehnyt lukuisia muita menestyneitä videoita. Hän on kuvannut materiaalia videoon jo vajaan vuoden ajan, ja myös tässä tapahtumassa kuvattiin otoksia tulevaan videoon.

Video valmistuu ja ensiesitetään Hankasalmen kunnan itsenäisyyspäivän juhlassa 6. joulukuuta 2022.

– Steve ´n Seagullsin laajan fanijoukon kautta video ja Hankasalmi saavat varmasti paljon näkyvyyttä!

Hyvä yhteistyö monien kumppaneiden kanssa

Jesi Blomgren kertoo, että heinäkuun tapahtuma oli monen myönteisen asian huipentuma. Hankamäki paikkana vahvistui, kun maanomistaja, Piatan tilan isäntä Henry Jääskeläinen ja emäntä Suvi Hänninen lupasivat peltonsa ja tilojansa tapahtuman järjestämiseen. HELKUn yhdistyksen vapaaehtoiset talkoolaiset rakensivat tapahtumapuitteet pellolle Hankamäen laelle, josta avautuu upea maisema Hankasalmen keskustaan ja kirkolle.

Tapahtumassa oli myös nuorten muusikoiden bändi, paikallisten tuottajien myyntikojuja, kahvio sekä paikallisten taiteilijoiden Katriina Korhosen ja Riina Mäentaustan taidenäyttely.

– Yhteistyö Hankasalmen kunnan kanssa on ollut loistavaa. Olemme saaneet paljon apua ja tukea sieltä. Lisäksi tapahtumaa on oll

Yleisöä arvioitiin olevan mukana tapahtumassa reilut 500 henkeä, vauvasta vaariin.

ut mukana toteuttamassa Hankasalmen puutarhaseura ja kotiseutuyhdistys, Entisaikalaiset sekä Martat.

Ilmaistapahtuma sai paljon kiitosta yleisöltä.

– Itse olen erityisen iloinen tietysti suuresta osanottajamäärästä ja miten monenlaista väkeä siellä oli sulassa sovussa ja siististi. Uskon, että saavutimme tavoitteemme, joka oli vahvistaa hankasalmelaisten osallisuutta ja me-henkeä.

Blomgren kiittää myös rahoittajan, Leader Maaseutukehityksen väkeä avusta rahoitushakemuksen tekemisessä.

– Tässä on tullut ensikertalaiselle monta hyvää oppia maaseuturahoituksen hakemisesta. Seuraavalla kerralla kaikki on varmasti helpompaa! Blomgren hymyilee.

Lisätietoa:
www.facebook.com/elavakulttuuri
stevenseagulls.com

Teksti ja kuvat: Virpi Heikkinen

Jaa artikkeli:

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Hae sivuilta