Leader Viisari -logo

Pienhankkeiden haku on nyt auki

Tarvittaisiinko lähileikkipuistoon uusia telineitä tai porukallesi urheiluvälineitä? Toisiko kesätapahtuma piristystä kylällesi? Tällaisiin muutaman tuhannen euron kokoisiin pienhankkeisiin voi nyt hakea tukea Leader Viisarilta.

Tukea korkeintaan 8000 euron kustannuksiin

Pienhankkeen tukimuodot ovat investoinnit ja kehittäminen. Investoinneissa tukea voi käyttää esim. pieniin hankintoihin, kuten yhteisten välineiden ja laitteiden ostamiseen. Esimerkiksi ilmalämpöpumpun hankinta kylätalolle on mahdollista. Tuella voi myös kunnostaa yhteisiä tiloja tai tehdä pieniä remontteja. Kehittämistuki soveltuu vaikkapa uuden tapahtuman kulujen kattamiseen tai opintomatkan kuluihin.

Investointien kustannukset voivat olla 1.667 – 8.000 euroa ja tuki on 60%. Kehittämistoimenpiteiden kustannukset voivat olla 1.112 – 8.000 euroa ja tuki on 90%.

Hakemus tehdään Hyrrä-asiointipalvelussa

Tukea voivat hakea maaseudulla toimivat yhdistykset, seurat, järjestöt ja muut julkis- tai yksityisoikeudelliset yhteisöt. Kunta ei voi saada tukea.

Hakemus täytetään sähköisesti Hyrrä-asiointipalvelussa. Hankkeen valintaperusteisiin tulee tutustua ennen hakemuksen lähettämistä. Hankintoja ei kannata tehdä ennen kuin on saanut Leader-ryhmästä tiedon siitä, että hakemus on hyväksytty.

Tuki maksetaan jälkikäteen eli kustannukset pitää maksaa ensin itse. Kun tuki haetaan maksuun, on osoitettava, että sillä on saatu aikaan se lopputulos, johon tuki on myönnetty. Kuitteja tai muita tositteita ei maksua haettaessa tarvitse esittää.

Hankkeiden haku on jatkuva, mutta Viisarin hallitus käsittelee hakemukset valintajaksojen mukaisesti. Huomioittehan myös, että maksuhakemusten tekeminen ei vielä ole mahdollista, joten välirahoituksen tulee olla kunnossa tukea haettaessa.

Seuraavat hanketukien valintajaksot päättyvät

  • 15.4.2024 klo 23.59
  • 31.5.2024 klo 16.00

Lisätietoja hankesihteeri Mari Puro, e-mail mari.puro@saarijarvi.fi, puh. 040 712 2025

Jaa artikkeli:

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Hae sivuilta