Leader Viisari -logo
kuvituskuva käpy

Pienien hanketukien hakeminen Viisarilta

Pienhankkeiden haun avautuminen Hyrrässä on viivästynyt eikä tarkkaa tietoa haun avautumisesta ole. Kustannusarvioltaan alle 8.000 euron hankkeita voidaan hakea tässä vaiheessa normaaleina yleishyödyllisinä investointihankkeina tai yhteistyötoimenpiteen mukaisina kehittämishankkeina. Näitä ei voi hakea todentamisperusteisesti vaan maksatus tapahtuu  kuittiperusteisesti. Maksatuksen liitteenä sitten aikanaan pitää olla kirjanpidon ote (eli kirjanpito tehtynä) ja tositteet. Näistä ja mahdollisesti muista tarvittavista liitteistä ei ole vielä varmaa tietoa.

Kun pienhankkeiden haku avautuu toivottavasti jossain vaiheessa keväällä 2024, alle 8.000 euron kustannuksiin voidaan hakea vain pienhankkeita. Siihen saakka kuitenkin näihin kustannuksiltaa pieniin hankkeisiin voi hakea tukea normaalien hankkeiden tavoin. Valintaperusteina käytetään Yleishyödyllisen investointihankkeen ja Yhteistyöhankkeen valintaperusteita, ei pienhankkeiden.

Investointihankkeen minimikustannukset ovat 2.000 euroa ja tuki 50%.

Yhteistyötoimenpiteen mukaisten kehittämihankkeiden minimikustannukset ovat 1.250 euroa ja tuki 80%.

Huomioittehan, että hanketukien virallisia tukipäätöksiä ei voida vielä Hyrrässä tehdä, Viisarin hallitus käsittelee hakemuksia kuitenkin valintajaksojen mukaisesti. Ja vielä huomioittehan, että maksuhakemusten tekemisestä ei ole vielä myöskään mitään aikatauluarviota eli välirahoituksen tulee olla kunnossa tukea haettaessa.

Seuraavat hanketukien valintajaksot päättyvät

  • 29.2.2024 klo 23.59
  • 15.4.2024 klo 23.59
  • 31.5.2024 klo 16.00

Tutustu näihin

Hankerahoitus

Valintaperusteet ja linjaukset

Investointihankkeet

Kehittämishankkeet

Ohjeita ja lomakkeita

Lisätietoja: Mari Puro, e-mail mari.puro@saarijarvi.fi tai puh. 040 712 2025.

Jaa artikkeli:

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Hae sivuilta