Leader Viisari -logo

Viisarin hallitus päätti laittaa Älykäs kylä -hankkeiden hakemuskäsittelyn tauolle

Viisarin hallitus on päättänyt laittaa Älykäs kylä -hankkeiden ja niihin liittyvien valmistelurahahakemuksien käsittelyn tauolle. Hakemusten käsittely jatkuu keväällä 2024.

Älykäs kylä -hankkeet ovat herättäneet paljon mielenkiintoa ja hankkeen on koettu olevan oiva ratkaisu kylien moderniin kehittämiseen. Viisarin hallitus on kuitenkin päättänyt laittaa Älykäs kylä -hankkeiden ja niihin liittyvien valmistelurahahakemuksien käsittelyn tauolle linjausten selventämisen ajaksi. Lisäksi hankkeiden toteutukseen odotetaan tarkempia ohjeita Ruokavirastolta. Vielä ei ole myöskään tietoa, milloin hankkeiden päätöksenteko alkaa.

Älykäs kylä -hankkeiden halutaan olevan ns. helmihankkeita, joten Viisarin hallitus koki linjausten selventämisen tässä vaiheessa tärkeänä, jotta voidaan varmistaa, että hankkeiden sisältö on laadukasta ja innovatiivista.

”Odotamme Ruokavirastolta tarkempia ohjeita Älykäs kylä -hankkeiden tukikelpoisista toimenpiteistä sekä hallinnollisesta käsittelystä. Suosittelen tässä vaiheessa tutustumaan muualla Euroopassa tehtyihin Älykäs kylä -hankkeisiin ja niiden toimenpiteisiin. Kannattaa myös osallistua valtakunnallisiin Älykäs kylä -aamukahveille, joista saa tietoa ja vinkkejä Älykäs kylä -hankkeiden suunnitteluun,” Viisarin toiminnanjohtaja Sanna Kiuru vinkkaa.

 

Ota siis maaseutu.fi-sivusto seurantaan. Sivustolta löydät tietoa muualla Euroopassa toteutettavien Älykäs kylä -hankkeiden sisällöistä.

Maaseutuverkoston tapahtumakalenteriin päivittyvät Älykäs kylä -aamukahvit sekä muut maaseutuverkoston tapahtumat.

 

Lisätietoja antaa:

Sanna Kiuru
puh. 0400 418 055
sanna.kiuru@saarijarvi.fi

Mari Puro
puh. 040 712 2025
mari.puro@saarijarvi.fi

Jaa artikkeli:

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Hae sivuilta