Leader Viisari -logo

Viisarin kevätkokous hyväksyi sääntömuutosehdotuksen – ylimääräinen yhdistyksen kokous toukokuun lopulla

Leader Viisarin kevätkokous pidettiin 24.4.2024 Saarijärvellä. Kevätkokouksessa käsiteltiin yhdistyksen sääntömääräisten asioiden lisäksi Äänekosken osoittama kirje Viisarille ja sen jäsenkunnille sekä hallituksen esittämä sääntömuutosehdotus nimeämistoimikunnan perustamiseksi.

Leader Viisarin sääntömääräinen kevätkokous pidettiin Saarijärvellä Lanneveden Sampolassa. Esityslistalla oli sääntömuutosehdotus, jonka myötä hallituksen henkilövalintoja valmistelemaan perustettaisiin nimeämistoimikunta. Lisäksi käsiteltiin Äänekosken Viisarin kevätkokoukselle käsiteltäväksi osoittamassa kirjeessä esitetty puheenjohtajan luottamuksen mittaaminen.

Sääntömuutos nimeämistoimikunnan perustamisesta hyväksyttiin

Kevätkokous hyväksyi sääntömuutoksen nimeämistoimikunnan perustamisesta. Nimeämistoimikunnan jäseninä tulevat toimimaan hallituksen puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja ja kolme muuta hallituksen ulkopuolista varsinaista jäsentä, jotka edustavat kukin yhtä kolmikannan osaa eli julkishallinnon, yhdistysten/yritysten ja sitoutumattomien asukkaiden edustajia.

Toimikunnan tehtävänä on valmistella seuraavassa syyskokouksessa tapahtuvaa hallituksen jäsenten ja heidän henkilökohtaisten varajäsentensä valintaa. Toimikunnan tulee ottaa huomioon yhdistyksen sääntöjen mukainen kolmikantaperiaate, alueellinen edustavuus ja tasa-arvon toteutuminen. Ehdokasasettelu tulee toimittaa jäsenille syyskokouksen kutsun yhteydessä. Yhdistyksen kokous päättää edelleen kaikista henkilövalinnoista hallituksen jäsenten ja puheenjohtajan osalta. Sääntömuutos tulee voimaan, kun patentti- ja rekisterihallitus on hyväksynyt muutoksen.

Hallituksen uusi puheenjohtaja valitaan ylimääräisessä kokouksessa

Äänekosken kirje ja sen myötä esityslistalle nostettu puheenjohtajan luottamusäänestys herätti runsasta keskustelua. Kokouksessa yhdistyksen jäsenet käyttivät äänioikeuttaan asian ratkaisemisessa ja äänestystuloksena yhdistyksen kokouksessa päädyttiin epäluottamukseen nykyiselle puheenjohtajalle. Vaikka puheenjohtajan epäluottamuksesta päätettiin Äänekosken esityksen mukaisesti, ei yhdessäkään puheenvuorossa esitetty moitteita tai puutteita hallituksen puheenjohtajan toiminnassa.

Viisarin hallitus päätti ylimääräisen yhdistyksen kokouksen koollekutsumisesta, jossa käsitellään uuden hallituksen puheenjohtajan valinta. Ylimääräinen kokous pidetään 29.5.2024 klo 18 Saarijärvellä. Tarkempi paikka ilmoitetaan lähempänä kokousta.

 

Lisätietoja:

Miia Hiironen
Hallituksen varapuheenjohtaja
miia.hiironen@pihtipudas.fi
0400 896 688

Sanna Kiuru
Toiminnanjohtaja
sanna.kiuru@saarijarvi.fi
0400 418 055

Jaa artikkeli:

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Hae sivuilta