JyväsRiihi logo

Leader-rahoitus yrityksille ja yhteisöille

Yritykset voivat hakea tukea yritystoiminnan käynnistämiseen, kehittämiseen, investointeihin tai toiminnan laajentamiseen. Yritysten kehittämistä voidaan tukea myös yritysryhmähankkeissa. Harkinnanvarainen tuki on suunnattu maaseudulla toimiville yrityksille.

Yleishyödylliset yhdistykset ja yhteisöt voivat hakea tukea kehittämiseen tai investointeihin. Rahoitusta myönnetään hankkeisiin, joilla lisätään maaseudun kylien yhteisöllisyyttä, viihtyvyyttä, elinvoimaisuutta tai toimintamahdollisuuksia. Tukea voi hakea myös kansainvälistä yhteistyötä edistäviin hankkeisiin.

Hakemusvalmisteluun saa maksutonta neuvontaa ja ohjausta. Hakemusvalmistelussa kannattaa ottaa yhteyttä JyväsRiihen työntekijöihin, jotka neuvovat hankesuunnitelman tekemisessä ja hakemukseen liittyvien tietojen toimittamisessa.

JyväsRiihen Leader-rahoitus on osa Manner-Suomen maaseutuohjelmaa ja se perustuu JyväsRiihen paikalliseen Jyvällä-kehittämisstrategiaan 2023-2027. Leader-rahoitus on julkista rahoitusta, joka muodostuu EU:n, valtion ja kuntien rahoituksesta. Rahoitusehdot ja hakumenettely perustuvat Manner-Suomen maaseutuohjelmaan.

Haluatko hakea Leader-rahoitusta?
Toimi näin

numero 1
Ota yhteyttä JyväsRiiheen ja kerro suunnitelmasi
Me kerromme, onko suunnitelmasi rahoitettavissa kauttamme ja miten haet tukea.
Autamme hankevalmistelussa
Autamme tarvittaessa hankesuunnitelman valmistelussa ja neuvomme, mitä liitteitä tarvitset tukihakemukseen.
Tee hakemus Hyrrässä
Rahoitushakemus tehdään sähköisessä Hyrrä-järjestelmässä. Opastamme tarvittaessa Hyrrän käytössä.
Hallitus käsittelee hakemuksen
JyväsRiihen hallitus käsittelee rahoitushakemukset ja päättää myönnettävästä rahoituksesta. ELY-keskus tekee viranomaispäätöksen hankkeelle.
Saat rahoituspäätöksen
Rahoituspäätös sisältää paljon tärkeää tietoa, joten tutustu siihen huolellisesti. Toimita päätös myös kirjanpitäjälle.
Toteuta hanketta ja hae maksatusta
Tuet maksetaan aina jälkikäteen. Kun hanke tai hankinnat on toteutettu, voit tehdä maksuhakemuksen. Maksua voi hakea useammassa erässä.

Kiinnostuitko Leader-rahoituksesta?

Hae sivuilta