Leader Vesuri-ryhmä -logo

Vesuri-ryhmältä voi hakea Nuoriso Leader -rahoitusta 2024!

Leader Vesuri-ryhmä jatkaa Nuoriso Leader -rahoituksen myöntämistä 13–25-vuotiaiden nuorten omiin projekteihin. Oma projekti voi olla vaikkapa yhteisen kokoontumistilan sisustaminen, harrastusvälineiden hankinta tai talkoot harrastuspaikan kunnostukseen. Sähköinen hakulomake on avoinna 1.1.-29.2.2024 ja se löytyy Vesurin nettisivuilta Nuoriso Leader -osiosta hakuajan alkaessa.

Nuoriso Leader -rahaa voivat hakea nuoret tai heidän kanssaan toimiva yhdistys tai muu taho. Nuoria tulee olla projektissa vähintään kolme ja he suunnittelevat, toteuttavat ja arvioivat sen yhdessä. Rahoitusta hakevalla ryhmällä tulee olla nimetty täysi-ikäinen vastuuhenkilö. Mikäli rahoitusta hakevat ovat alaikäisiä, ryhmällä tulee olla nimetty täysi-ikäinen vastuuaikuinen, joka täyttää hakulomakkeen yhdessä nuorten kanssa ja vastaa projektin raportoinnista ja rahankäytöstä ryhmän kanssa. Lisäksi tällöin yksi ryhmän nuorista tulee nimetä projektin yhteyshenkilöksi.

Sähköinen hakulomake on avoinna 1.1.-29.2.2024 ja se löytyy Vesurin nettisivuilta Nuoriso Leader -osiosta hakuajan alkaessa. Määräpäivään mennessä tulleet hakemukset käsitellään hallituksessa maaliskuussa 2024. Rahoituksen tuen määrä on 100–1000 euroa per projekti. Tällöin kustannukset voivat olla 111,11–1111,11 euroa. Tuki voi olla enintään 90 % projektin kustannusarviosta ja omaa rahaa tarvitaan vähintään 10 %.

Moni projekti sai rahoitusta vuonna 2023

Moni nuorten oma projekti sai rahoitusta vuonna 2023 ja niitä toteutettiin kaikissa Vesurin kunnissa. Suurin osa projekteista liittyi nuorten liikunnan ja harrastusten tukemiseen. Välineitä hankittiin liikuntaseuroille sekä yhdistysten nuorten käyttöön. Keskeistä oli se, että nuoret olivat itse aktiivisia toteutuksen suhteen ja ideat tulivat heiltä. Aikuiset olivat usein apuna suunnittelussa ja erilaisissa hankinnoissa, mutta suurin anti oli, että nuoret pääsivät itse oppimaan projektien eri vaiheista.

Projektien avulla pystyttiin edistämään yhteisöllisyyttä ja luomaan lisää viihtyvyyttä harrastuspaikoille ja yhteisiin tiloihin. Monien mielestä omat toteutukset sujuivat hyvin ja niissä pääsi oppimaan uutta. Lisäksi esimerkiksi uusien harrastusvälineiden myötä usea nykyinen ja tuleva nuori saa iloa, mikä luo myös pitkäaikaisia vaikutuksia.

Moni nuorten projekti sai rahoitusta vuonna 2023. Käy lukemassa esimerkeistä alta löytyvästä linkistä!

Lue lisää Nuoriso Leaderista!

Jaa artikkeli:

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Hae sivuilta