Leader Vesuri-ryhmä -logo

Maksatuksen hakeminen

Maaseutuohjelman rahoitus- ja maksuhakemukset jätetään sähköisesti Hyrrä-järjestelmään, joka toimii kaikkien hanke- ja yritystukien asiointikanavana. Hyrrä-järjestelmän käyttöohjeet ja kirjautumislinkki löytyvät Ruokaviraston Hyrrä-sivuilta.

omenia ämpäreissä

Tärkeimmät Hyrrä-vinkit

Ota yhteyttä ELY-keskukseen tai Leader-ryhmään ennen hakemuksen tekemistä. Hanketta kannattaa suunnitella ja ohjeisiin perehtyä ennen Hyrrään kirjautumista. Hyrrä-palvelu toimii parhaiten Google Chrome- ja Mozilla Firefox -selainten uusimmilla versioilla. Ajan tasalla oleva Hyrrä-ohjeistus löytyy Maaseutuviraston sivulta.

Tyhjennä välimuisti ja käytä selaimen Yksityinen selaus -toimintoa. Kirjaudu vasta sitten Hyrrään. Hyrrään kirjaudutaan henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla.
Jos sinulla on yksin yhdistyksesi nimenkirjoitusoikeus PRH:ssa, voit asioida suoraan Hyrrä-asiointipalvelussa yhdistyksesi nimissä ilman erillisiä valtuutuksia. Jos nimenkirjoittajia tarvitaan kaksi yhdessä tai jos haluat valtuuttaa hakemuksen tekijäksi sellaisen henkilön, jolla ei ole organisaatiosi nimenkirjoitusoikeutta, tee valtuutukset Suomi.fi-palvelussa. Ohje suomi.fi-valtuuksien tekemiseen.

Jos organisaatiota ei ole merkitty yhdistysrekisteriin eikä YTJ:ään (esimerkiksi kunnat, oppilaitokset, seurakunnat), valtuutuksen voi tehdä virkailijavaltuutuspalvelulla.

Kiinnitä huomiota hakemuksen perustietoihin: mitä tukimuotoa haet, haetko tukea ELY-keskuksesta vai Leader-ryhmästä jne. Ensimmäisen välilehden valinnat Hyrrässä määräävät sitä, millaisia tietoja järjestelmä vaatii hakemukseen. Kysy lisätietoa tukimuodoista ja tuen hakemisesta ELY-keskuksesta ja oman alueesi Leader-ryhmästä.

Hae sivuilta