Leader Vesuri-ryhmä -logo

Vesuri-ryhmä ry toimii maa- ja metsätalousministeriön hyväksymänä paikallisena Leader-ryhmänä. Vesuri-ryhmä voi myöntää leader-rahoitusta toiminta-alueensa yhteisöjen tai mikroyritysten kehittämiseen. Sen toiminta-alueeseen kuuluu Jämsä, Keuruu, Kuhmoinen Multia ja Petäjävesi.

Vuosina 2007–2013 Vesuri-ryhmä toteutti MOTO-maaseudun kehittämisen MOniTOimikone–maaseudunkehittämisohjelmaa ja myönsi hanke- ja yritystukia Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman mukaisiin toimenpiteisiin.

Ohjelmakaudella 2014-2020 Vesuri-ryhmä toteutti Viisikko -paikallista kehittämisstrategiaa.

Vuosille 2023-2027 Vesuri-ryhmä valittiin jälleen Leader-ryhmäksi ja sai rahoitusta 3,5 miljoonaa euroa paikalliseen kehittämiseen. Rahoitusta jaetaan kehittämisstrategian painopisteiden mukaan kehittyville ja vastuullisille elinkeinoille ja yrityksille, vaikuttaville ja viisaille luonto-, ympäristö- ja kulttuuriteoille sekä älykkäille ja vireille kylille ja yhteisöille.

Yhdistyksen jäseniksi voivat liittyä toiminta-alueen asukkaat ja yhteisöt (kunnat, yhdistykset ja yritykset).
Yhdistyksellä on kaksi vakituista työntekijää, toiminnanjohtaja Raisa Saarilahti-Kulju ja hankesihteeri Maarit Polvi-Malkki. Lisäksi Vesurissa työskentelee määräaikainen viestintäsuunnittelija Jukka Salmi huhtikuulle 2025 saakka.

Hae sivuilta