Leader Vesuri-ryhmä -logo

Rahoituksen hakeminen

Yhteisöt ja yhdistykset voivat saada hanketukea yleishyödyllisiin investointeihin tai toiminnan kehittämiseen. Hankkeet voivat toimia paikallisesti yhden kunnan tai koko seutukunnan alueella tai kansainvälisesti.

Rahoitusta hakiessa kannattaa olla yhteydessä Vesuri-ryhmän toimistolle, josta saa maksutonta neuvontaa. Rahoitusta voi hakea ainoastaan sähköisen Hyrrä-järjestelmän kautta. Järjestelmä ohjaa hakemuksen teossa.

 

hiihtäjiä

Tee hakemus Hyrrä-järjestelmässä

Ota yhteyttä ELY-keskukseen tai Leader-ryhmään ennen hakemuksen tekemistä. Hanketta kannattaa suunnitella ja ohjeisiin perehtyä ennen Hyrrään kirjautumista. Hyrrä-palvelu toimii parhaiten Google Chrome- ja Mozilla Firefox -selainten uusimmilla versioilla. Ajan tasalla oleva Hyrrä-ohjeistus löytyy Ruokaviraston sivulta.

Tyhjennä välimuisti ja käytä selaimen Yksityinen selaus -toimintoa. Kirjaudu vasta sitten Hyrrään. Hyrrä-järjestelmään kirjaudutaan pankkitunnuksilla. Jos sinulla on yksin yhdistyksesi nimenkirjoitusoikeus PRH:ssa, voit asioida suoraan Hyrrä-asiointipalvelussa yhdistyksesi nimissä ilman erillisiä valtuutuksia. Jos nimenkirjoittajia tarvitaan kaksi yhdessä tai jos haluat valtuuttaa hakemuksen tekijäksi sellaisen henkilön, jolla ei ole organisaatiosi nimenkirjoitusoikeutta, tee valtuutukset Suomi.fi-palvelussa. Ohje suomi.fi-valtuuksien tekemiseen.

Jos organisaatiota ei ole merkitty kaupparekisteriin, yhdistysrekisteriin eikä YTJ:ään (esimerkiksi kunnat, oppilaitokset, seurakunnat), valtuutuksen voi tehdä virkailijavaltuutuspalvelulla.

Kiinnitä huomiota hakemuksen perustietoihin: mitä tukimuotoa haet, haetko tukea ELY-keskuksesta vai Vesuri-ryhmästä jne. Kysy lisätietoa tukimuodoista ja tuen hakemisesta Vesuri-ryhmästä.

  1. Täytä sähköinen hakemus, allekirjoita ja lähetä se Hyrrässä. Hyrrä ohjaa ja opastaa sinua hakemuksen täyttämisessä, tarvittavien liitteiden lisäämisessä ja lähettämisessä.
  2. Saat ilmoituksen siitä, että hakemuksesi on tullut vireille. Jos hakemusta tarvitsee täydentää, saat asiasta täydennyspyynnön.
  3. Kun hakemuksesi on käsitelty, saat tukipäätöksen Hyrrän kautta.
  4. Kun olet aloittanut hankkeen ja kustannuksia on syntynyt, hae maksua Hyrrässä. Jos maksuhakemusta tarvitsee täydentää, toimita täydennykset Hyrrän kautta. Kun maksupäätös on tehty, saat tiedon siitä Hyrrään ja rahat tulevat tilille.

Kaikki toimittamasi hakemukset tietoineen tallentuvat Hyrrään, josta ne ovat myöhemminkin sekä sinun että viranomaisen saatavilla.

Hae sivuilta