Leader Viisari -logo

Arjen haasteesta syntyi idea vauva-arkea helpottavaan tuotteeseen

NANA Ruokatutin idea syntyi keskellä arjen haasteita. Kehitystyön ansiosta arkea ja retkiä helpottava ruokatutti on nyt kaikkien saatavilla. Selkeä rahoitusmalli mahdollisti sivutoimisen yrityksen perustamisen.

NANA ruokatutti sai alkunsa yrityksen perustajan ja toimitusjohtajan Kristiina Kahilan henkilökohtaisesta tarpeesta.

– Kun sain ensimmäisen lapseni, imettäminen ei onnistunut. Siksipä käytimme äidinmaidonkorviketta. Kerran kipeänä tiskasin tuttipulloja ja mietin, miksei korviketölkkiin ole suoraan liitettävää tuttia, jotta näitä pulloja ei tarvitsisi aina pestä, Kahila muistelee.

Tuore äiti keskusteli ideastaan perhepiirissä ja päätyi perustamaan NANA ateriatutti -yrityksen yhdessä siskonsa kanssa. Nykyisin Kahila pyörittää yritystä yksin maatalousyrityksen ohessa.

Turvallinen tutti

Alkuperäisen, nesteille tarkoitetut tutin lisäksi brändillä on tuttivariaatio myös hieman kiinteämmälle ruualle, kuten velleille ja välipalasmoothieille.

– Ruokatutti helpottaa pienen lapsen ruokailuja arjen lisäksi esimerkiksi kylässä, reissuilla ja retkillä, Kahila vinkkaa.

Erityisesti pienten lasten tuotteissa turvallisuus on asiakkaalle tärkeää. NANA ruokatutti valmistetaan Turussa, Hexamerin tehtaalla. Tutin materiaalina käytetään elintarvikesilikonia, joka on kestävä ja turvallinen vaihtoehto muoville. Oikealla käsittelyllä tutti kestää käytössä pitkään.

– Materiaalit ja tuoteselostukset ovat tärkeitä sekä ostohetkellä että käytössä.

Leader-rahoitus oli helppo ja lähestyttävä

Kahila haki Leader-rahoitusta vuonna 2018 yritystoiminnan käynnistämiseen. Rahoituksella katettiin tutkimus- ja kehittämistyön kuluja sekä brändin rakentamista.

– Teetimme esimerkiksi toimivat verkkosivut ammattilaisella. Se oli iso kustannuserä, mutta tärkeää kuluttajan näkökulmasta, Kahila kertoo.

– Haimme rahoitusta nimenomaan Leaderilta, koska siihen oli niin selkeät kriteerit. Vaikka meillä ei ollut vielä valmista toimintaa tai tarkkaa liiketoimintasuunnitelmaa, tarpeeseemme vastattiin hyvin, Kahila kertoo.

Kahila kehuu rahoituksen hakuprosessin helppoutta. Hän sai hakuvaiheessa myös puhelimitse apua rahoitushaun tekemiseen.

– Rahoituksen haku oli selkeää ja helppoa uuden yrityksen perustajalle.

Saitko inspiraation?

Leader Viisarin kestävän kehityksen oppaista löydät hyödyllistä tietoa kestävästä kehityksestä sekä vinkkejä konkreettisiin toimenpiteisiin. Oppaita kannattaa hyödyntää hankesuunnittelussa. Oppaat löytyvät Yleistä rahoituksesta -sivulta.

Viisarin asiantuntijat auttavat ideasi kehittelyssä – ota yhteyttä!

Jaa artikkeli:

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Hae sivuilta