JyväsRiihi logo
kuvituskuva

JyväsRiihessä Leader-rahaa erityisen hyvin tarjolla tänä vuonna

JyväsRiihen Leader-rahoitusta on tarjolla tänä vuonna lähes miljoona euroa yhteisöjen ja yritysten investointeihin ja kehittämiseen.

Yhdistykset voivat kehittää Leader-rahoituksen avulla maaseudun elinvoimaisuutta ja viihtyisyyttä, harrastusmahdollisuuksia ja jopa kansainvälistä toimintaa. Yritysten tuet investointeihin ja kehittämiseen ovat myös valikoimassa. Yrittäjyyttä suunnittelevat voivat hakea Leader-ryhmästä tukea yrittäjyyden kokeiluun ja yrityksen käynnistämiseen.

– JyväsRiihellä on tänä vuonna ennätyksellisen suuri rahoituspotti jaettavana, ja rohkaisemmekin nyt yhdistyksiä ja yrittäjiä ideoimaan ja tutustumaan rahoituksen mahdollisuuksiin. Kannattaa olla matalalla kynnyksellä meihin yhteydessä, sanoo JyväsRiihen toiminnanjohtaja Leena Karjalainen.

Yhdistysten pienhankkeiden haku avautunut

Tarvittaisiinko kylälle uusia leikkitelineitä tai yhteiseen käyttöön urheiluvälineitä? Toisiko uusi kesätapahtuma piristystä kylällesi? Tällaisiin enintään 8 000 euron kokoisiin yhdistysten pienhankkeisiin voi nyt hakea tukea JyväsRiihestä. Hankkeilla tavoitellaan aina jotain uutta tai parannetaan olemassa olevaa, ja avoin toiminta ja yleisessä käytössä olevat kohteet sopivat hankkeisiin. Pienhanketukea voivat hakea maaseudulla toimivat yhdistykset ja yhteisöt.

Pienhankkeita on kahta tyyppiä: investointeja ja kehittämistä. Investointeja sisältävä pienhanke voi sisältää pienimuotoista rakentamista, remontteja tai yhteisten välineiden ja laitteiden ostoja, ja tuki on 55 % investointihankkeen kokonaiskustannuksista. Kehittämiseen tarkoitetulla pienhankkeella voidaan järjestää esimerkiksi uudenlainen tapahtuma tai vaikkapa työllistää nuori kesätöihin kehittämään uutta toimintaa. Lisäksi tuen avulla voidaan ostaa asiantuntija-apua, jota tarvitaan erilaisten selvitysten tai kehittämissuunnitelmien tekemiseen. Tuki on 85 % kehittämisen kokonaiskustannuksista.

Huhtikuussa järjestetään rahoitusinfoja

JyväsRiihellä on kevään aikana tilaisuuksia, joissa kerrotaan lisää Leader-rahoituksesta. Hankeklubilla Muuramessa 17.4. kuullaan muiden kokemuksia ja jutellaan hankesuunnittelusta. Teams-etäyhteydellä järjestettävät infot ovat yhdistyksille 3.4. kehittämishankkeista ja 4.4. investointihankkeista, ja yritystukiasioista kerrotaan Teams-infossa 10.4. Lisätietoa löytyy keskisuomenmaaseutu.fi/jyvasriihi -osoitteesta.

Lisätiedot
Toiminnanjohtaja Leena Karjalainen 044 959 8500 leena.karjalainen@jyvasriihi.fi
Hankeneuvoja Jenni Tiainen 044 922 2154 jenni.tiainen@jyvasriihi.fi

Jaa artikkeli:

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Hae sivuilta