Kestävän tulevaisuuden Polkukartta – inspiraatiota ja opetusmateriaaleja kestävyysosaamiseen

Jyväskylän yliopiston, Jamkin, Gradian ja Poken yhteisessä POLKU 2.0 -hankkeessa tuotettiin vastuullisuusasioita kokoava Kestävän tulevaisuuden Polkukartta -verkkosivusto. Sivuston sisältöjen tarkoituksena on innostaa pohtimaan kestävyyskysymyksiä kokonaisvaltaisesti sekä herätellä edistämään vastuullisuutta omalla alalla. Polkukarttaa voivat hyödyntää kaikki oman kestävyysosaamisen kehittämisestä kiinnostuneet, esimerkiksi opettajat, opinto- ja uraohjaajat, yrittäjät, yritysten työntekijät ja opiskelijat.

Kestävän tulevaisuuden Polkukartta sisältää:

  • Laadukkaita opetusmateriaaleja vastuullisuuden eri osa-alueista. Koulutuksissa paljon kehuja saaneet materiaalit ovat nyt vapaasti hyödynnettävissä. Mukana on materiaaleja, jotka palvelevat kaikkia asiasta kiinnostuneita sekä vastuullisuutta yritysnäkökulmasta tai kuluttajan näkökulmasta tarkastelevia sisältöjä.
  • Tulevaisuuskuvia, joissa visioidaan, kuinka eri toimialat kehittyvät kestävyysmurroksessa ja millaista osaamista tulevaisuudessa tarvitaan. Tulevaisuuskuvien tavoitteena on auttaa ymmärtämään, miten kestävyysasiat vaikuttavat meihin kaikkiin sekä inspiroida kartuttamaan omaa kestävyysosaamista.
  • Kestävyysosaamisen koulutuspolkuja, jotka kokoavat tietoa ja ideoita osaamisen kehittämiseen. Nämä koulutuspolut kuvaavat aitojen esimerkkien kautta erilaisia tapoja ja mahdollisuuksia hankkia kestävyysosaamista. Mukana on niin yrittäjien, yritysten työntekijöiden kuin opiskelijoiden näkökulmia.
  • Tietoa ja pilotoituja toimintamalleja kestävyysopetuksen kehittämisestä eri kohderyhmille ja muuta POLKU 2.0 -hankkeen aikana opittua. Näitä tietoja voi hyödyntää esimerkiksi uusia hankkeita suunniteltaessa.

 

Tutustu Polkukarttaan ja ota ideat ja materiaalit käyttöön!

POLKU 2.0 -hankkeen päärahoittaja oli Euroopan Unionin Euroopan sosiaalirahasto (ESR). Rahoittavana viranomaisena toimi Keski-Suomen ELY-keskus. Hanketta rahoittivat myös Jyväskylän, Jämsän, Äänekosken ja Saarijärven kunnat sekä UPM-Kymmene Oyj.

 

Elävä maaseutu tarvitsee ihmisiä

“Maatilat vähenevät Keski-Suomessakin ja kaupungistumisen trendi jatkuu, mutta monipaikkaisuus ja paine ympäristötoimien lisäämiseen nostavat päätään. Vireitä kyliä ja osallistuvia ihmisiä tarvitaan maaseutujen elävöittämiseen. Apua saa maaseuturahoituksesta, mutta myös jokainen voi itse tukea elinvoimaista maaseutua omassa arjessaan.” (Milla Pohjola, Elävä maaseutu tarvitsee ihmisiä -blogiteksti.)

Hankkeessa on tuotettu myös hyvä blogiteksti maaseudun kehittämisestä ja vastuullisuudesta. Lue teksti  ja tutustu maaseudun kestävyysteemoihin Polku 2.0 sivuilla.

 

Jaa artikkeli:

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Hae sivuilta