Leader Viisari -logo
meloja järvellä

Kuuletko metsän kutsun?

Metsän Kutsu on Sumiaisilta käsin Keski-Suomen alueella erä- ja luontopalveluja tarjoava yritys. Yrittäjä Jukka Keituri sai Leader Viisari ry:ltä maaseutuohjelman investointitukea varustehankintoihinsa. Yrittäjä suosittelee luonnon rauhaan menemistä aina, kun mahdollista ja kaikkina vuodenaikoina. Uutuutena yrittäjä tarjoaa minilomia lammaspaimenena.

Kuvassa mies järven rannalla kivellä.
Kuva: Nuotioniemen alue sijaitsee Keiteleen rannalla ja mahdollistaa monenlaista toimintaa luonnon äärellä.

 

Keituri suoritti päätyönsä ohella eräoppaan ammattitutkinnon Saarijärven Tarvaalassa. Metsän Kutsu -yritys aloitti toimintansa kesällä 2019.

– Koulutus oli hyvä ja konkretiaan keskittyvä, ja siinä sai samalla hioa oman yrityksen ideaa ja ydintä, Keituri kehuu.

– Yritykseni tarkoituksena on tuottaa luonnosta hyvää oloa, iloa ja mieltä, kiireettömässä, miellyttävässä ympäristössä, luontoa kestävästi käyttäen ja hyödyntäen.

Passiviteetit ovat nykyisen kiireisen elämäntavan vastapainoa.

Yrityksille ja yhteisöille toteutetaan työhyvinvointiin ja virkistykseen liittyviä tuotteita, asiakkaan toiveiden mukaisesti. Asiakkaina ovat paikalliset asukkaat ja matkailijat.

Leader Viisarin maaseuturahoituksen tuella yrittäjä hankki mm. kajakkeja ja maastopyöriä.

Yrityksen tarjontaan kuuluvat erimittaiset luonnossa tapahtuvat valmisretket maustettuna monenlaisilla toiminnoilla sekä mm. retkikajakkien, maastopyörien ja lumikenkien vuokrauspalvelut. Löytyypä yrittäjältä myös aito Lapin kota sekä potkukelkkoja! Yrittäjä tuo tarvittaessa vuokratut välineet asiakkaan toivomaan paikkaan.

– Retkien teemoina voivat olla metsä, järvi, hiljaisuus, luontoyhteys, valo, sauna, savusauna, kalastus, Keituri kertoo.

Keväällä 2020 Keituri ja hänen vaimonsa ostivat Sumiaisista Ekolan torpan, joka toimii nyt yrittäjän kotipesänä.

– Ekolan alueella sijaitsee myös Nuotioniemen leiri ja toimintakeskus. Voin tarjota kaikille matkailijoille Ekolan aluetta sekä Nuotioniemeä, jossa on kaikki mitä monipuolisten tapahtumien järjestämiseen ja omatoimiseen leireilyyn ja virkistykseen tarvitsee.

Kuvassa kajakkeja.
Maaseuturahoituksen tuella yrittäjä hankki mm. kajakkeja ja maastopyöriä.

Tilalla on nyt mahdollisuus varata lammaspaimenlomia. Ekolan tilalle tulee kesä-elokuun ajaksi lampaita tilan niittyjä hoitamaan. Paimeneksi voi tulla päiväksi tai pidemmäksi aikaa.

– Lammaspaimenen työ ei ole vaativaa, joten loman aikana ehtii myös rauhoittumaan ja nauttimaan luonnon hiljaisuudesta. Majoittua voi tilan idyllisessä hirsimökissä.

Lisätietoa:
www.metsankutsu.fi ja www.facebook.com/metsankutsu

Teksti ja kuvat: Virpi Heikkinen ja Jukka Keituri

(Linkit avautuvat uuteen ikkunaan)

Jaa artikkeli:

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Hae sivuilta