Leader Viisari -logo
kuvassa yrittäjä Essi Laakso

Monipaikkainen media- ja viestintäalan yrittäjä

Maaseutuohjelmasta myönnetään mm. yrityksen perustamiseen sekä investointeihin erityistä rahoitustukea. Vimpelistä kotoisin oleva, mutta nykyään Karstulassa asuva Essi Laakso perusti media- ja viestintäalan yrityksen vuonna 2020. Nuori yrittäjä korostaa rohkeutta ja määrätietoisuutta yrittäjän taipaleelle.

Essi Laakson Essimartta -niminen yritys tarjoaa laajoja media- ja viestintäalan palveluja. Yrityksen palveluihin kuuluvat mm. graafinen suunnittelu, logosuunnittelu, viestintäpalvelut, valokuvaus, sisällöntuotanto, nettisivuprojektit sekä luennot ja koulutukset.

– Aikaisemmalta koulutukseltani olen sosionomi. Sosionomina työskentelin pääsääntöisesti lastensuojelussa sekä ennaltaehkäisevän päihdetyön puolella kouluttajana. Rakastin ja rakastan edelleen sosionomin työtä, vaikkakaan en kyseisen alan töitä enää tee.

Lopulta rakkaus luovuuteen vei voiton, ja kauan aikaa kypsytelty idea omasta yrityksestä kävi toteen, kun Laakso muutti miehensä kanssa Karstulaan. Laakso on aina ilmaissut luovuutta kirjoittamisen, valokuvauksen ja piirtämisen kautta ja hänen mielessään oli jo kauan aikaa kypsynyt ajatus omasta luovasta sisältötoimistosta.

– Karstulaan muutto oli itselleni suuri elämänmuutos, joten siinä samalla ajattelin, että nyt voisi olla oikea aika myös koittaa yrittäjyyttä, monta elämänmuutosta samalla.

Laakson asiakaskunta on laaja – yksinyrittäjistä isoihin yrityksiin – koko Suomen alueella.

– Yritysten lisäksi asiakkainani on myös yksityishenkilöitä sekä erinäisiä hankkeita, järjestöjä tai laitoksia. Tarjoan paljon erilaisia viestinnän palveluita, jonka vuoksi myös asiakasryhmäni on hyvin laaja.

Leader Viisarilta Laakso haki rahoitustukea uuden yrityksensä investointeihin. Tuen avulla yrittäjä sai hankittua uutta tietokone- ja valokuvauskalustoa, jotka ovat Laakson mukaan ratkaisevimmassa osassa yrityksen pyörittämisessä ja arjessa.
Rohkeutta ja tukea muilta
Laakson mukaan aloittava nuori yrittäjä tarvitsee rohkeutta. Rohkeutta hypätä yrittäjyyden maailmaan, vailla tietoa tulevasta. Rohkeutta jatkaa ongelmista huolimatta. Rohkeutta olla ylpeä itsestään ja tuoda itseään esille.

– Rohkeuden lisäksi tarvitaan kärsivällisyyttä, määrätietoisuutta, paineensietokykyä, heittäytymistä ja uskallusta nauraa itselle sekä nauttia matkasta, Laakso muistuttaa.

Yrittäjyyspolun alussa myös omien vanhempien ja lähipiirin tuki sekä paikallisen kehittämisyhtiön mukana olo on ollut olennaista.

– Äitini ja isäni ovat olleet yrittäjiä 32 vuotta. Heiltä olen ammentanut kaikista suurimmat opit omalle yrittäjyystaipaleelleni. Tällä hetkellä suurin tukipilarini löytyy asumasta itseni kanssa saman katon alta. Puolisoni oli se liikuttava voima, jonka seurauksena lähdin, ja olen edelleen yrittäjänä.

Näiden lisäksi nuori yrittäjä on saanut korvaamatonta apua Karstulanseudun Kehittämisyhtiöltä. Laakso kiittää, että heidän puoleensa voi kääntyä kiperän paikan tullen ja voi olla aina varma, että he ovat valmiita auttamaan. On hienoa, että omalta paikkakunnalta löytyy näin timanttista apua yrittäjille.

Yrittäjän kodit löytyvät tänä päivänä Karstulasta sekä Tampereelta.

– Asun monipaikkaisesti sekä täällä maaseudun rauhassa että kaupungin vilinässä. Olemme kokeneet, että monipaikkaisuus on rikkaus ja olemme kiitollisia siitä, että meillä on tähän mahdollisuus. Olemme puolisoni kanssa siitä onnellisessa asemassa, että tunnetaan olevamme kotona kahdessa paikassa.

Yrittäjä on ollut mukana myös Leader Viisarin Bisnes Lande -hankkeessa.

– Meitä kysyttiin mukaan Nuoret Tekijät -videosarjaan kertomaan omista yrittäjyystarinoistamme ja tämän lisäksi olen myös ollut pitämässä luentoja nuorille yrittäjille. On ollut hienoa saada tutustua eri projektien avulla muihin alueen nuoriin yrittäjiin ja verkostoitua heidän kanssaan. Tämän avulla olen löytänyt uusia eri alojen yrittäjiä, joiden palveluita tulen varmasti käyttämään tulevaisuudessa!

Yrityksen tulevaisuuden näkymät näyttävät positiivisilta ja työntäyteisiltä.

– Vaikkakin töitä on paljon luvassa, niin aion kuitenkin pitää tänä kesänä elämäni ensimmäisen kesäloman! Lähitulevaisuuteni tavoitteena on kehittää omaa osaamista ja yritystä, penkata 100kg, aloittaa Karstulan kodin kellariremontti ja voittaa vihdoin ja viimein TrivialPursuitissa, Essi hymyilee.

Katso myös video.

Lisätietoa:
www.essimartta.fi

Yrittäjä on saanut maaseuturahoituksen investointitukea Leader Viisarin kautta.

Teksti: Essi Laakso ja Virpi Heikkinen
Kuva: Essi Laakso

Jaa artikkeli:

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Hae sivuilta