Leader Vesuri-ryhmä -logo

Multialaisen Sara-Erän mökki saatiin kuntoon

Multialaisen Sara-Erän mökki laitettiin kuntoon tulevia metsästyskausia varten. Talkoot sujuivat jouhevasti ja yhdistys on työn tulokseen tyytyväinen. Tulevaisuudessa tavoitteena on, että metsästysmajaa pääsevät käyttämään myös muut kuin metsästysseuran jäsenet.

Sara-Erä ry on Multian Linnan kylällä toimiva metsästyseura, jonka tavoitteena on harjoittaa monipuolisesti metsästykseen liittyvää toimintaa. Seuraan kuuluu noin 40 jäsentä ja lähes kaikki jäsenet osallistuivat myös mökin kunnostukseen liittyviin talkootöihin. Jaakko Koppinen Sara-Erältä kertoo, että hanke saatiin toteutettua tehokkaasti hyvän organisoinnin ja tehokkaan tiimityön ansiosta.

”Jaoimme vuosikokouksessa talkootunnit jäsenten kesken. Lisäksi päätimme työnjohtajat jokaiselle työvaiheelle. Työnjohtajien vastuulla oli sitten aina koota talkooporukka kasaan”, Koppinen summaa.

Hankkeen suunnittelu ja taustatyöt aloitettiin vuoden 2022 puolella, mutta kaikki remontin vaiheet toteutettiin kesän 2023 aikana. Kesän tavoitteena olikin, että metsästysmaja olisi käyttökunnossa seuraavaan metsästyskauteen eli lokakuuhun mennessä. Vuonna 1981 rakennetun metsästysmajan remontti valmistui ajallaan ja vastedes se on käytössä vuoden ympäri.

Remontin myötä metsästysmajan sähköt ja valot uusittiin. Lisäksi vesijärjestelmä ja lämmitys saatiin kuntoon, mikä luo käyttömukavuutta erityisesti talvella. Lattia remontoitiin myös uuteen uskoon ja keittiö sekä ulkokatto saivat uuden ilmeen. Kaiken kaikkiaan remontti oli kattava ja sen myötä mökistä saatiin entistä käytännöllisempi ja viihtyisämpi.

”Olemme saaneet hyvää palautetta. Viihtyvyys ja toimivuus ovat parantuneet paljon. Esimerkiksi talvella ei enää tarvitse tulla kylmään tilaan ja lämmintä vettäkin on saatavilla”, Koppinen kertoo.

Metsästysmajan ulkokatto ja tuvan lattia remontoitiin.

Mökki palvelee myös muita käyttäjiä

Suunnitelmissa ei ole enää remontoida tai muokata mökkiä suuremmin. Koppisen mukaan on mahdollista, että joitain pieniä sisustuksellisia muokkauksia olisi mahdollista joskus tehdä, mutta se ei ole nyt ajankohtaista. Mökki palvelee käyttäjiään tällä hetkellä mainiosti.

Tulevaisuuden näkymät metsästysmajan käyttöä ajatellen ovat valoisat. Tarkoituksena on, että Sara-Erän oma toiminta jatkaa kulkuaan aiempaan tapaan. Lisäksi mökillä on muita aktiivisia käyttäjiä, joiden toiminta jatkuu entisellään. Maja sijaitsee aivan maakuntauran vieressä, joten mökki toimisi hyvänä taukopaikkana ohikulkijoille, kuten esimerkiksi moottorikelkkailijoille.

”Ajatuksenamme olisi, että myös koulun kanssa voitaisiin tehdä yhteistyötä ja tarjota metsästysmajaa heidän käyttöönsä”, Koppinen pohtii.

Sara-Erän jäsenet ovat kokoontuneet uudistettuun tupaan.

Kuvat: Jaakko Koppinen, Sara-Erä ry

Teksti: Emma Kataja

Jaa artikkeli:

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Hae sivuilta